uniós pénzek;Nyírmártonfalva;lombkoronasétány;

Több mint 600 ezer forintba került méterenként a nyírmártonfalvi lombkoronasétány

Ami mellett már elkezdett kihajtani pár tő kannabisz is. 

644 347 forint - ennyibe került méterenként a híres nyírmártonfalvi lombkoronasétány az Átlátszó szerint, amely megszerezte a támogatási okiratot.

Mint írják, ácsmunkára 26,4 millió forintot költöttek, ami az összköltség 40 százaléka volt. 22, 2 millió forintot tettek ki az asztalosszerkezetek elhelyezése, az aljzatkészítés, valamint hideg-és melegburkolatok készítésére 13,3 millió forint ment el. 5,6 millió volt a lépcső és a korlát, irtásra, föld és sziklamunkákra, síkalapozásra bruttó 2,6 milliót költöttek. 

Mindez egyébként úgy derült ki, hogy a település polgármestere beperelte az Átlátszót helyreigazítás miatt, ám május 12-én veszített első fokon. A perben azzal szerette volna bizonyítani igazát, hogy benyújtotta a nyertes ajánlattevő, HCInternational Kft. által kiállított részteljesítési számlákat. Ezekből részletesen kiderült, mi mennyibe került. 

Az erdő nélküli lombkoronasétány 64 millió forintjába került az európai adófizetőknek. A látványosság mellett amúgy néhány tő kannabisz is elkezdett nőni.