Mészáros Lőrinc;luxusjacht;Várkonyi Andrea;

2023-08-19 08:17:00

A francia után ismét az olasz riviérán hajókázik Mészáros Lőrinc luxusjachtja

A közpénzen megvalósult álom.

Franciaországi kitérőjét követően ismét az olasz partoknál jár Mészáros Lőrinc 27 milliárd forintot érő luxusjachtja, a Rose D'Or - írja a Telex.

A portál készített egy kisebb összesítést arról, merre járt a közelmúltban a minden eddiginél drágább NER-luxushajó. Augusztus 3-án Nápolyban kapták lencsevégre a járművet, fedélzetén Mészáros Lőrinccel és Várkonyi Andreával. A pár Nápolyból Capri szigetére utazott, majd a közeli Sorrentóba és a délebbre fekvő Salernóba is eljutottak. Innen aztán meg sem álltak egészen Monacóig. Ez utóbbi augusztus 7-én történt.

Monaco után a francia Rivierán található Beaulieu-sur-Mer városa felé vette az útját a luxusjacht. Innen Cannes-ba ment tovább, majd Saint Tropez felé vette az irányt, végül visszafordul keletnek Nizza felé, ahol az Úgy Tudjuk olvasója le is fotózta az adófizetők pénzéből meggazdagodott milliárdost és feleségét. Augusztus 17-én aztán a Vesselfinder szerint a NER-közeli luxusjacht visszatért Olaszországba, San Remóban kötött ki és azóta is ott áll, legalábbis azóta nem frissítették a rendszert.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy augusztus 3-án Nápolyban kapták először lencsevégre a jachton Mészáros Lőrincet és feleségét, Várkonyi Andreát. A Népszava szintén megírta, hogy korábban a hajó tulajdonosa Konsztantyin Sztrukov, az ukrán kormány által szankciós listára tett Putyin-párti orosz milliárdos lehetett, mígnem a Mészáros Lőrinchez köthető Euroleasing Zrt.-hez került, amely vállalat Orbán Viktor közpénzen Magyarország leggazdagabb emberévé hizlalt egykori iskolatársának „szuperbankja”, a Magyar Bankholding (MBH) lízingcége. A 62 méteres, 12 kabinos, 14 fős legénységet foglalkoztató Rose D’Or annak ellenére került a korábbi gázszerelő érdekeltségébe, hogy a cégbírósági bejegyzések szerint az Euroleasing Zrt. tavaly 18 milliárdos bevétel mellett 1,6 milliárdos veszteséget könyvelt el.