Magyarország;tartozás;úszás;Hosszú Katinka;Milák Kristóf;

Hosszú Katinka: Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok világcsúcstartó még tartozna az országának

A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő Wladár Sándor szövetségi elnöknek szólt vissza.

Ami azt illeti, hétfő este elég kemény kiszólással szállt be a Milák Kristóf karrierjéről szóló találgatásokba Hosszú Katinka.

Az úszónő az Instagramon szólt vissza Wladár Sándornak, a Magyar Úszó szövetség elnökének, aki szombaton tett egy megjegyzést, hogy Milák Kristóf „tartozik” annyival Magyarországnak és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát. A MÚSZ-elnök alighanem arra gondolt, amit Milák Kristóf edzője mondott nemrég, hogy az olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát, és az utolsó pillanatban van, ha komolyan gondolja az felkészülést a 2024-rs olimpiára. Úgy tűnik azonban, hogy a megjegyzése kivágta a biztosítékot Hosszú Katinkánál, aki éles hangú posztban utasította el, hogy bármivel is tartoznának Magyarországnak. 

„Úgy gondolom, Milák Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok, világcsúcstartó még tartozna az országának...”

– fakadt ki  a maga részéről háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő. Az Instagram Storiesban írt, 24 óra múlva törölt posztjáról a képernyőfelvételt a hvg.hu cikkében lehet megnézni. 

Arról, hogy Hosszú Katinka nincs túl szívélyes viszonyban Wladár Sándorral, 2023. júniusi cikkünkben írtunk, augusztusban pedig azt is bemutattuk, egykori kegyeltként hogyan esett ki a pikszisből a NER-nél.

Milák Kristóf 1:50.34-gyel. jelenleg a 200 méteres férfi pillangóúszás világcsúcstartója, a 2022-es budapesti vizes világbajnokságon adta át Michael Phelps rekordját a múltnak. Június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikálisan és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptember elején kezdte újra. Két héttel ezelőtt még úgy volt, a Duna Arénában hétvégén megrendezett világkupa-viadalon tér vissza, aztán később úgy döntött, nem ugrik medencébe.