Magyarország;Népszava;Milák Kristóf;élsport;Podcast;

De kinek tartozna Milák Kristóf?

Miközben Magyarország százmilliárdokat pumpálnak az élsportba, iszonyatos a nyomás az életét, fiatalságát nem ritkán egészségét is feláldozó profi sportolókon, hogy termeljék a „nemzetnek” az érmeket. Az élsport egyre kevésbé az egészségmegőrzésről és egyre inkább a önpusztításról szól – derül ki a Népszava közéleti podcastsorozata, a Hol Élünk? friss adásából.

Fejével játszik az a miniszterelnök Magyarországon, aki alatt az olimpián legalább hét-nyolc aranyérmet nem szerez a magyar a csapat. Nem véletlen, hogy a papíron biztos olimpiai befutónak számító Milák Kristóf hezitálása kapcsán óriási indulatok csapnak össze: nélküle az ország jócskán lejjebb csúszhat az éremtáblázaton – hangzik el a Népszava közéleti podcastsorozata, a Hol Élünk? friss adásában.

Varga T. Róbert sportrovat vezető és Batka Zoltán műsorvezető a fiatal magyar úszófenomén példájából kiindulva a magyar sportnemzeti lét visszásságairól beszélgetett.

Miközben Magyarország százmilliárdokat pumpálnak az élsportba, iszonyatos a nyomás az életét, fiatalságát nem ritkán egészségét is feláldozó profi sportolókon, hogy termeljék a „nemzetnek” az érmeket. Az élsport egyre kevésbé az egészségmegőrzésről és egyre inkább a önpusztításról szól, ráadásul a magyar nép az EU egyik legkevesebbet sportoló, leginkább túlsúlyos nemzete.