Orbán Viktor;Soros György;Századvég;radikalizmus;szuverenitás;

Orbán Viktor: Minden szertartásban fontos, hogy az ördög neve is elhangozzék. Soros György

Az úgynevezett szuverenitásvédelmi törvény benyújtása előtt a Századvég rendezett egy témába vágó konferenciát. Ennek a fő szónoka a kormányfő volt. 

A klasszikus demokratikus felfogáshoz a mi politikai rendszerünk közelebb áll, mint nyugatiaké, ugyanis „ma Magyarország az európai emberek hangja – jelentette ki Orbán Viktor a Századvég hétfői szuverenitás-konferenciáján.

A konferenciára nem kormánypárti média újságíróit nem hívták meg, a kormányfő azonban kitett egy Facebook-videót róla. Állítását arra alapozta, hogy véleménye szerint mi vagyunk az egyetlen ország és kormány, amely  úgy beszél, ahogy az emberek gondolkodnak, és állítja: „Magyarországnak a valóságos súlyát meghaladó befolyása van a nemzetközi politikában”. Beszédének elején azt fejtegette, hogy az egész dologba azért kezdtek bele, „mert hazugságban nem lehet élni, s ha nem mondhatod el, amit látsz, amit érzel, abba bele fogsz betegedni, és bele is pusztulsz”.

Orbán szerint problematikus, hogy „a nyugati közgondolkodás nem képes kilépni a liberális keretekből”, és szerinte a nyugati-európai újságokban mind a jobb- és a baloldal lényegében ugyanazt írja a legfontosabb kérdésekről, mert – utalt A tanú című film börtönőrének szavaira – „a szerzők is egy brancsba tartoznak”, akárhogy is próbálják ezt tagadni. Ilyen nálunk nem fordulhat elő,

 politikai paletta többszínű, plurális, ezért a magyar politikai világ élete, mindennapi élete sokkal izgalmasabb, pezsgőbb és színesebb, mint a nyugati barátainké. Innen nézve a magyar politikai rendszer jóval demokratikusabb, mint a nyugati, itt még lényegi viták vannak

– ismételte meg az untig ismert szólamot Orbán Viktor

A jövőtől azonban a miniszterelnök szerint tartani kell mert „vannak sötét erők, akik folyamatosan ostromolni fogják a szuverenitás védvonalait”, és úgy véli, Magyarország addig nem lesz szuverén, amíg a liberális hegemónia uralja a közgondolkodást. Akik liberális hegemóniát akarnak, azok valójában kommunisták. – Az, hogy Magyarország szuverén maradjon, az csak nekünk, magyaroknak az érdekünk, még a bennünket körülvevő világ magyarországi embereinek sem – fogalmazott a miniszterelnök, aki saját nemzedékét azonosította a Századvéggel, és a rendszerváltozás előtti időkből leszűrt egy tanulságot: – Megéri radikálisnak lenni, még akkor is, ha nem éred el a radikális célokat, mert akkor legalább van miből engedni.

Saját magát a miniszterelnök egyébként saját magáról és az ő oldalához tartozó politikustársairól szólva azt állapította meg, és okította ellenfeleit, hogy „mi a régivágásúak közé tartozunk, akik úgy döntöttünk, hogy ha már egyszer belevágtunk a politikába, ami nem más, mint a köz szolgálata, az egy életpálya, egy hivatás, és akkor maradunk is, nix ugribugri, hogy egyszer milliárdosok vagyunk, egyszer üzletemberek, aztán meg politikusok vagyunk, aztán már magunk se tudjuk pontosan, hogy mik vagyunk, csak az a fontos, hogy hatalmon maradhassunk”.

A szeánszon természetesen előkerült a kormánypárti körökben ez elmúlt évtized legrettegettebb magyar emberének a neve: 

– Minden szertartásban fontos, hogy az ördög neve is elhangozzék. Egy időben egy malomban őröltünk vele, aminek az volt az oka, hogy a Soros György sem akarta, hogy a kommunisták uralják Magyarországot, és ebben szándékegyezés volt. Ezért ő mindig is segítette az antikommunista kezdeményezéseket Magyarországon ár a nyolcvanas években is. Azt, hogy a kommunisták és a szovjetek helyett ő akarja uralni Közép-Európát, az még nem volt világos ebben az időszakban. Ma már előrébb vagyunk, ma már nem titkolja a terveit, ismerjük a Soros-tervet is, bedöntötte az angol fontot, migránsokkal árasztja el Európát, nyíltan vallja, hogy meg kell szüntetni a nemzeti határokat, vagyis meg kell fosztani az európai országokat a szuverenitásuktól.

Ideje, hogy nyugaton is megtanulják, hogy nem lehet hazugságban élni, mert a múlt század a nemzeti szuverenitás elvesztéséről szólt, a mostani évtized pedig a szuverenitás megtartásáról szól, és ebben a Századvégnek nagy feladata lesz, főleg a fiataloknak. Mi megszereztük a szuverenitást, rajtuk a sor, hogy meg is tartsák azt – zárta beszédét Orbán Viktor.