Európai Bizottság;Orbán Viktor;nemzeti konzultáció;szuverenitásvédelmi törvény;

Orbán Viktor jó hírrel jelentkezett: megkapta a nemzeti konzultáció kérdőívét

A miniszterelnök azt hangoztatta, ideje volt, hogy kikérjék az emberek véleményét, mivel szerinte súlyos viták várnak ránk Brüsszelben. Az Európai Bizottság nem kíván foglalkozni a benne szereplő állításokkal. 

Megkaptam a nemzeti konzultáció kérdőívét szuverenitásunk védelméről, elindult tehát a következő hónapokban a postás minden családnak eljuttatja a konzultációs íveket - közölte hétfő délutáni Facebook-videójában a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt hangoztatta, ideje volt, hogy kikérjék az emberek véleményét, mivel az a következő hónapokban egészen az uniós választásokig súlyos viták várnak ránk Brüsszelben. Régi nóta, a brüsszeli bürokraták újra meg akarják mondani nekünk, hogy hogyan éljünk. Több pénzt és újabb fegyvereket akarnak adni Ukrajnának, azt akarják, hogy ha már náluk nincs nálunk se legyen rezsicsökkentés, s engedjük be migránsokat. „De mi magyarok vagyunk és nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek, ezért arra kérem, mondja el ön is a véleményét és töltse ki a nemzeti konzultációt” - fogalmazott a miniszterelnök. 

Az Európai Bizottság (EB) mindenesetre nem akar foglalkozni a nemzeti konzultációban szereplő állításokkal, elnökét pedig nem hozta ki a sodrából a róla megjelent plakát, amely Alexander Sorossal együtt ábrázolja.

Önök is tudják, mi is tudjuk, hogy a benne szereplő kijelentések teljesen hamisak

- mondta Eric Mamer szóvivő az Európai Bizottság hétfő déli sajtótájékoztatóján újságírók kérdéseire. Kiemelte, hogy megítélésük szerint a magyar állampolgárok képesek lesznek dönteni a konzultációban szereplő állításokról az EB által nyújtott objektív információk alapján. 

Mint korábbi cikkünkből kiderül, hogy féligazságokra, csúsztatásokra alapozták a nemzeti konzultáció kérdéseit - a rezsicsökkentéssel kapcsolatos kijelentés pedig egyenesen az uniós dokumentumok szándékos félreértése. 

Egyébként az már korábban is kiderült, hogy a nagyobb siker érdekében még országjárásba is kezdenek a kormánypártok.