Országos Mentőszolgálat;ügyeleti rendszer;

Nyugtatni próbál az Országos Mentőszolgálat, miután a Népszava megírta, milyen gondokkal küzd az ügyeleti ellátás Pest vármegyében

Igaz, a hír eredeti forrását elfelejtették megemlíteni. 

Zavartalan a hívásfogadás és az ügyeleti ellátás Pest vármegyében - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) csütörtökön egy, lapunknak is megküldött tájékoztatásában.

Mint korábban beszámoltunk róla, az agglomerációs polgármesterek szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az új ügyeleti rendszerről. Az eseményen többek közt kiderült az is, hogy csak a szentendrei ügyeletre 100 ezer ember ellátása jut,  ez egyetlen ügyeletes orvos számára megoldhatatlan.

Az OMSZ - anélkül, hogy lapunk nevét megemlítette volna - azt írta, a 16 órától reggel 8 óráig terjedő időszakban kedden három, szerdán négy beteg kereste fel, és mindannyian megfelelő ellátásban részesültek. Kitértek arra is, hogy Pest vármegye 21 ügyeleti telephelyén hétfőn összesen 132 beteget, kedden 101 beteget, szerdán 102 beteget kellett ellátni, ami óránként és ügyeleti helyenként kevesebb mint egy beteget jelentett. 

Az OMSZ a működési és betegforgalmi adatokat az elkövetkező napokban is folyamatosan gyűjti és elemzi annak érdekében, hogy a 1830 hívásfogadó kapacitását és az ügyeleti ellátó helyek erőforrásait a betegek igényeihez és szükségleteihez igazíthassa - fogalmaztak. Egyúttal jelezték, hogy összegyűjtötték az új ügyeleti rendszer működéséről szóló információkat. Erről ide kattintva lehet bővebben tájékozódni.