Bicske;gyermekotthon;kegyelem;Gundel Takács Gábor;Novák Katalin;

Gundel Takács Gábor otthagyja Novák Katalin tanácsadói testületét

Reményei ellenére ezt a munkát sem lehet politikamentesen végezni – közölte a műsorvezető. Azt is kiemelte, hogy nem tud azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal, egyik oldaléval sem.

Gundel Takács Gábor otthagyja Novák Katalin köztársasági elnök tanácsadói testületét, döntését a műsorvezető csütörtök délután jelentette be a Facebook-oldalán.

„Mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. Ha a mindenkori Köztársasági Elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell” – írta bejegyzésében, hozzátéve, hogy a Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat, döntéseket pedig nem hoznak.

„K. Endre ügyével magam is a sajtóban találkoztam. Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is. Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt. Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak” – közölte Gundel Takács Gábor. Arra nem tért ki, mi volt a javaslat, azt azonban leszögezte, úgy tartja helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet.

Azt is kiemelte, hogy

  • nem tud azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal, egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kíván a jövőben a tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményei ellenére ezt a munkát sem lehet politikamentesen végezni.

  • nem tud azonosulni azzal a gyűlölet kommunikációval, ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük.

  • szerinte bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelességtudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. „Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni” – tette hozzá.

Bejegyzése végén a sajtó figyelmét arra hívta fel, hogy az általa közzétett szöveg csak teljes egészében használható fel, majd leszögezte, hogy bármilyen politikai kérdéssel kapcsolatosan most és a jövőben is ez az utolsó nyilatkozata.

A politikai élet szereplőinek pedig azt üzente, számukra a szöveg egyetlen félmondata sem használható fel, rá nem is hivatkozhatnak a politikai megnyilvánulásaikban.