Orbán Viktor;Novák Előd;bicskei gyermekotthon;Mi Hazánk Mozgalom;

2024-02-12 13:18:00

Az Országházban kitörölték Novák Előd indítványából a bicskei gyermekotthon elnöki kegyelmet szerző volt igazgatóhelyettesének nevét és fotóját

Valamint az egykori igazgatóét is, akinek az igazgatóhelyettes megpróbálta eltussolni szexuális visszaéléseit.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke közzétette a parlament honlapján egy indítványában a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének nevét, fényképét és címét, ahova tüntetést is szervez. K. Endre volt az, akit több év börtönre ítéltek, amiért segített főnöke pedofilügyeinek eltussolásában, ám Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette. A parlament honlapján azonban kitörölték a fényképet és a neveket, még a bicskei gyermekotthon igazgatójáét is – derül ki a Mi Hazánk Mozgalom közleményéből.

A tüntetésen – melyet a Mi Hazánk kedd estére, 18 órára hirdetett meg – mécseseket is gyújtanak az egyik bicskei áldozat emlékére, aki 2016-ban öngyilkos lett.

Novák Előd egyébként az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett indítványban egyebek mellett arra kíváncsi, „miért engedtek megint az LMBTQP-lobbinak” a kegyelmi kérvénnyel, illetve milyen fideszes kapcsolatnak köszönheti a volt igazgatóhelyettes a kegyelmi joggal való visszaélést; „hajlandók-e idén végre betiltani az LMBTQP-felvonulást”; illetve a kormányfő támogatja-e a Mi Hazánknak azt a követelését, hogy a jövőben nyilvánosak legyenek a kegyelmi döntések és azok indoklásai.