lemondás;Orbán Viktor;Novák Katalin;

Orbán Viktor pár szavas Facebook-poszttal jelentkezett, de Novák Katalin lemondására továbbra sem reagált

A miniszterelnök mindössze azt tartotta fontosnak megjegyezni, hogy a kormány dolgozik.

– A kormány dolgozik – üzente legújabb Facebook-posztjában Orbán Viktor miniszterelnök, aki legutóbb múlt csütörtökön, vagyis még Novák Katalin köztársasági elnök lemondása előtt nyilvánult meg a közösségi médiában. Akkor azt közölte, a kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

A kormányfő mostani bejegyzésében annyit még megjegyzett, hogy „munka van”, az elmúlt napok eseményeire azonban nem tért ki.

Orbán Viktor a távozó köztársasági elnök szombati bejelentése óta nem nyilatkozott, csupán sajtófőnöke reagált két eseményre. Havasi Bertalan kedden közölte, hogy a miniszterelnök a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében, korábban pedig ostobaságnak és hírlapi kacsának nevezte azokat az, általa „baloldalinak” nevezett sajtóban megjelent híreket, amelyek Balog Zoltánnal és a kormányfővel kapcsolatosak. Utóbbit azután jelezte, hogy a 444.hu több kormányzati forrásra hivatkozva arról írt, Orbán Viktor azt várja, a püspök személyesen vállaljon felelősséget a történtek miatt.

A miniszterelnököt ezt megelőzően Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjének Facebook-bejegyzéséről is kérdeztük, amelyben Magyar Péter arról írt, Varga jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt le akarta váltani Völner Pált, de ezt Orbán Viktor nem engedte. – Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik – reagált Havasi Bertalan. Orbánt ekkor arról is megkérdeztük, hogy mi a véleménye Novák Katalin lemondásáról, de ezt sajtófőnöke figyelmen kívül hagyta.