hulladék;kirúgás;biztonsági őr;Sárbogárd;akkumulátor;

Kirúgták a nyugdíjas biztonsági őrt, miután fotók készültek a sárbogárdi akkumulátor-hulladékról

A képek pénteken kerültek nyilvánosságra, a biztonsági őrt pedig hétfő reggel bocsátották el.

Elbocsátották a 71 éves, nyugdíjas biztonsági őrt, miután fotók készültek a sárbogárdi akkumulátor-hulladék lerakatról – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Elsőként a Párbeszéd számolt be arról, hogy a közvetlenül a lakóházak szomszédságában található ipartelepen tonnaszámra tárolják az iváncsai akkumulátorgyár selejtes termékeit. Erről fényképeket is szerezett az ellenzéki párt.

Egy helyi férfi, Orosvári Zsolt a csatornának most azt mondta, a fotók pénteken kerültek nyilvánosságra, a dolgozót pedig hétfő reggel rúgták ki a telephelyről.

Azóta kiderült, hogy évi tízezer tonna akkumulátor tárolására és kereskedelmére adtak ki engedélyt a telepre január végén. Igaz, a helyiek szerint már december óta szállítják oda az akkumulátorokat. A helyi férfi arról is beszámolt, hogy sikerült felvennie a kapcsolatot a telep bérlőjével, aki megerősítette, hogy hosszabb távon szeretnék ott tárolni az akkumulátorokat. Úgy tudja, a későbbiekben valamiféle feldolgozás is itt történne ott.

A Párbeszéd szerint ez óriási felelőtlenség egy olyan telepen, ami korábban ásványvízüzemként funkcionált, hiszen olyan fúrt kút van ott, ami közvetlenül összeköti a telepet a sárbogárdi vízbázissal. Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezetője felidézte azt is, hogy az engedélyt szerző cég ugyanaz, melynek neve felmerült korábban a gödi Samsung-gyárból elszállított és átcímkézett, 83 tonna akkumulátor-hulladék ügyében is.

A helyi önkormányzat mellett a Párbeszéd is bejelentette, hogy bíróságon támadja meg a sárbogárdi cég engedélyét.