meghallgatás;Fővárosi Törvényszék;bicskei gyermekotthon;

Börtönben marad, nem bocsátják feltételesen szabadlábra a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

A végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős.

Nem bocsátotta feltételes szabadságra Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját a csütörtöki meghallgatás eredményeként a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája.

A Fővárosi Törvényszék közleményében az áll, „a büntetés-végrehajtási bíró a meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött abban a kérdésben, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e. Mindezek alapján úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra”.

A végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatója 2004 és 2016 között legkevesebb tíz gyereket molesztált. Ügyében két eljárás indult. Az első büntetőügyben magát Vásárhelyi Jánost 8 év fegyházra ítélték pedofília miatt, de indult egy másik büntetőügy is kényszerítésért és vesztegetésért az igazgató, illetve a tavaly messzire visszhangzó elnöki kegyelemben részesített igazgatóhelyettes, Kónya Endre ellen. Ebben az igazgatót 2 év 3 hónapra, az igazgatóhelyettest pedig 3 év év 4 hónapra ítélték. Mindez azt jelentené, hogy Vásárhelyi Jánosnak összesen 10 év 3 hónapot kellene rács mögött töltenie, de megillette az a kedvezmény, hogy a két bírósági döntést összevonják. Végül a Székesfehérvári Törvényszék 9 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésben állapította meg Vásárhelyi János büntetését, azzal, hogy 6 év 2 hónap letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhető.