Zeneakadémia;oktatók;bérkövetelés;

A rektorhelyettes szerint felkészült szakemberek sora hagyja ott a Zeneakadémiát a kancellár vezetési stílusa miatt

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatóinak közel hetven százaléka is csatlakozott az ELTE és a BME dolgozóinak bérköveteléséhez és akciójához.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) oktatóinak közel hetven százaléka csatlakozott az ELTE és a BME dolgozóinak bérköveteléséhez és akciójához – írja a 24.hu Fekete Gyula tudományos és nemzetközi rektorhelyettes levélben elküldött közleménye alapján.

– Kiállunk azon dolgozóink mellett, akik az anyagi megbecsültség hiánya ellenére mindent megtesznek azért, hogy a Zeneakadémián folyó oktatás zavartalan legyen – írta az egyetemi vezető. Hozzátette, elfogadhatatlannak tartják az egyetem kancellárja, Kotán Attila Bertalan vezetési stílusát, a szervezeti kultúra lerombolását, ami miatt az egyetemet nagy számban hagyják el felkészült szakemberek.

Február közepén derült ki, hogy több mint ezer ember írta alá azt a fenntartónak címzett nyílt levelet, amelyben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) dolgozói követelnek azonnali béremelést és más, a felsőoktatás reformját szolgáló intézkedéseket. Később a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) több mint hétszáz dolgozója is aláírta a fenntartónak címzett levelet, amiben elfogadhatatlannak tartják, hogy nem biztosítanak forrást „a magas színvonalú egyetemi oktatáshoz és kutatáshoz, továbbá a tisztességes bérezéshez és hallgatói juttatásokhoz”. Ők a bérek legalább ötven százalékos emelését követelik minden munkakörben és beosztásban.