Hajdú Péter;Varga Judit;Magyar Péter;Pottyondy Edina;

Hajdú Péter Facebook-posztban döntötte el, hogy Varga Juditnak van igaza, és egyet szörnyezett is

A műsorvezető Pottyondy Edinának válaszolt, aki egy korábbi bejegyzésében Hajdú Péter bíróság elé állításáról írt.

Hosszú Facebook-posztban reagált Hajdú Péter Pottyondy Edinának egy korábbi bejegyzésére, amelyben a népszerű youtuber arról írt, hogy a Varga Judittal készült beszélgetése után – a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nőket rangsoroló listájának negyedik helyezettjeként – bíróság elé állítaná Hajdú Pétert – vette észre a 24.hu a csörtét, amelyet egyébként a két bejegyzés szerint Pottyondy ironikusra vett, Hajdú pedig mintha komolyan gondolta volna.

„Ez hihetetlen! Első dolgom lesz, hogy kinevezem a fél családomat állami cégek felügyelőbizottságába. A második, hogy Hajdú Pétert bíróság elé állítom alakoskodásért, alkalmatlanságért, az újságírói hivatás megtaposásáért és propagandáért. Jaaaa! Hogy ilyeneket nem tehetek? Van egy olyan érzésem, hogy akkor ez a cím egy üres gesztus” – jegyezte meg Hajdú Frizbi című műsora után. 

Amint arról beszámoltunk, az interjúban Varga Judit volt igazságügyi miniszter a Magyar Péterrel kötött házassága beszélt. Szövegében meglehetősen sokszor használt pszichológiai szakkifejezéseket, fizikai bántalmazásról nemigen ejtett szót, ahogyan a lemondásáról, illetve annak a hangfelvételnek a tartalmáról sem, amelyen Rogán Antal körének érintettségéről beszélt a Schadl-Völner-ügyben.

Most Hajdú kioktatta Pottyondyt:  „Ne próbáljuk a köztársasági elnöki kegyelem kompetenciáját hirtelen az igazságügyi miniszterre átruházni. Nem szakítva a 25 éves szokásjoggal ő is aláírta, mert eddig az összes elnöki kegyelmet aláírta az összes igazságügyi miniszter az elmúlt 25 évben. Egyébként elmondtam az interjúban, hogy a kegyelmi ügy a Magyar Péter-jelenség origója, ugyanis akkor jött elő azzal a poszttal, amelyben még úgy tűnt, hogy a volt feleségét akarja védeni. Azóta tudjuk, hogy valójában Varga Juditot és ezt a posztot ugródeszkának használta.”

„A hangfelvétel tartalmát mindenki ismeri, mindehol elhangzott. Nem gondolom, hogy a politikai vagy jogi konzekvenciákról Varga Judittal kellett volna találgatnom. Elfogadva a hangfelvétel létezésének alapvetését sokkal jobban érdekelt, hogy vajon milyen céllal készítette Magyar Péter. Miért faggatta egy nagy port kavart bűncselekménnyel kapcsolatban az akkor igazságügyi miniszter feleségét, és miért vette fel? Még házasságban éltek és három gyönyörű fiút neveltek együtt. Mi lehetett a célja a hangfelvétellel, amelyet gyermekei édesanyjával készített? Beállítja csengőhangnak? Vagy zsarolni akarta vele? Vagy nyilvánosságra hozni és feljelentést tenni a Központi Nyomozó Főügyészségen?” – magyarázta a műsorvezető.

Hajdú ítéletet is hirdetett az ügyben: „Az interjúból pedig ki is derült, hogy mit tett házasságuk alatt Magyar Péter a feleségével. Egy bántalmazott nő drámáját hallottuk. De most jön áldozathibáztatás, a relativizálás és a gyalázkodás. Mert a potenciális Messiásról kiderült az igazság.” A posztja végén arra inti Pottyondyt, hogy a kettős mérce nagyon nem menő, „mert tudod, odakint most szörnyek járnak, diktafonnal és nadrágszíjjal!” A szófordulatot nem sokkal korábban Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője 2024-es listavezetője használta.