tüntetés;Nagy Ervin;Varga Judit;Magyar Péter;

Nagy Ervin: '56-hangulatom van, ez egy történelmi pillanat

A színész közölte, amikor Magyar Péter megkereste egy közvetítőn keresztül, azt érezte, hogy „ugrania kell”.

„Egy pici belső hang azt mondta nekem, hogy na, ez az az ember, akivel értékközösséget tudsz vállalni” – saját bevallása szerint ezt gondolta Nagy Ervin, amikor először meghallotta Magyar Pétert a Partizánban. Hozzátette, ekkor azt érezte, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter NER-rel szakító exférje, a Diákhitel Központ korábbi vezetője 99,9 százalékos lefedettséggel azt mondja, amiről ő nyolc éve beszélget a barátaival.

Nagy Ervin – aki a március 15-ei zászlóbontásnál is ott állt Magyar Péter mellett – az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kiemelte, ő nagyon régóta „békétlen a magyar közéletben”. „Azt éreztem, amikor felkeresett egy közvetítőn keresztül, hogy nekem most ugranom kell” – mondta Magyar Péterről.

Hangsúlyozta, soha semmilyen pártnak nem volt a tagja, nem állt tribünökön, mert nem tudott 100 százalékig azonosulni azokkal az eszmékkel, Magyar Péternél viszont azt érzi, pont ilyen, középre tartó országot szeretne építeni a gyermekeinek. „Vannak pillanatok, amikor a sors kerekét meg kell lökni, mondjuk egy értelmiséginek” – vélekedett, és közölte, ha kell verset mond, ha kell sofőrködik, zászlót oszt vagy fáklyát.

„Leszek én mindenes, nem esik le a gyűrű a kezemről, szerintem ez egy történelmi pillanat”

– jelentette ki, megjegyezve, '56-hangulata van, csakúgy, mint másoknak.

Arra a felvetésre, hogy Magyar Péter nem is olyan régen még a NER része volt, Nagy Ervin azt mondta, szerinte lehet idealisztikus pillanatokra és személyekre várni, de ezek nem fognak eljönni, ha nem segítenek nekik.

„Én a hazámat nem akarom elhagyni, én a gyerekeimet itt akarom felnevelni, és nem akarok még egy Kádár-korban élni”

– fogalmazott, hangsúlyozva, valakinek el kell kezdeni kockázatot vállalni, mert nem lesz „hibátlan pillanat”.

Varga Judit Hajdú Péternek, Rogán Antal ismerősének Frizbi című műsorában adott, 105 percesre nyújtott interjújáról – melyről itt írtunk bővebben – Nagy Ervin azt mondta, látta, és nagyon sajnálta a gyerekeket, csakúgy, mint a volt igazságügyi minisztert.

„Ha valaki bajban van, ha valakit fájdalom ér, az érzéseit én nem fogom kritizálni soha. Olyan szakmám is van, ami a megértésen és az elfogadáson alapul, a színészetben el kell fogadni az érzéseket, amit akár negatív, akár pozitív figura érez. De azért az időpillanat, a körülmények, az irányítottság és a nem elhanyagolható körülmény, hogy a férjet most le kell mindenképpen karaktergyilkolni, az egy anyát arra tud vinni, hogy egyébként bizonyos szempontból nemzeti össztűz alá kerül az egész család, az szerintem egy óriási hiba. Nem tudom tényleg, hogy mivel fogják” – fogalmazott.

Nagy Ervin megjegyezte, erről az igazságot soha senki nem fogja megtudni, de ő ezt minimum úgy látja, hogy „egy nagyon rossz házasság volt, amiben nyilván volt üvöltözés”. Azonban a színész szerint amellett nem lehet elmenni, hogy milliárdokat költenek arra, hogy Magyar Pétert „kivégezzék napi 40 cikkel”.