szonda;eutanázia;Karsai Dániel;

Videót tett közzé Karsai Dániel, milyen gyorsan romlik az állapota, már gyomorszondával kell táplálni

Szigorúan 18 éven felülieknek!

Lakoma címmel tett közzé sokkoló felvételt az állapotáról a TikTokon Karsai Dániel, az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász, aki az eutanázia magyarországi legalizálásáért küzd.

A felvételen az látni, amint Karsai Dániel szervezetébe már gyomorszonda juttatják be a szervezetébe a táplálékot. Hallhatóan a beszéd is nehezére esik, nem is lehet érteni igazán, amit mond.

Karsai Dánielt 2024. március 31-én hivatalosan befejezte ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilépett a Budapesti Ügyvédi Kamarából is. Még 2023 augusztusban diagnosztizálták a gyógyíthatatlan, halálos kimenetelű ALS-betegséggel, amelynek lényege, hogy miközben a tudata teljesen tiszta marad, a teste fokozatosan leépül a központi idegrendszer mozgató idegsejtjeinek pusztulása miatt.

Az utóbbi hónapokban az alkotmányjogász állapota gyorsan romlani kezdett az állapota: múlt héten beszámoltunk róla, hogy tüdőgyulladással került kórházba, légzését oxigénnel kellett segíteni. Már az érthető beszéd is hatalmas erőfeszítésbe kerül neki.