DK;lejáratás;Magyar Péter;Nyugati Fény;

Milliókat költött Magyar Péter lejáratására a Nyugati Fény

A Talpra Magyarok Közösségének alapítója szerint alakul a Fidesz-DK-Mi Hazánk nagykoalíció.

Az elmúlt harminc napban 3 millió forintot költött el Magyar Péter elleni hirdetésekre a Nyugati Fény – írja a Telex a Meta Ad Library adatai alapján.

A portál összesítése szerint idén összesen 78 Facebook-hirdetést indított a DK-s lap, és ezek mindegyike Magyar Péterről szólt. A hirdetésekben jellemzően az eddigi interjúiból vágtak ki rövid részleteket, vagy azokat a cikkeiket igyekeztek minél több olvasóhoz eljuttatni, amelyben leválasztják Magyart a DK szavazótáboráról.

A hirdetések szövegeiből így hangzanak:

  • „Magyar Péter bevallotta: inkább a Fidesszel kötne koalíciót, mint az ellenzékkel.”

  • „Magyar Péter koalícióra lépne a Fidesszel, de egyetlen ellenzéki párttal sem tenne ilyet.”

  • „Magyar lényegében önmaga cáfolta, hogy ellenzéki lenne.”

  • „Akinek eddig nem lett volna gyanús a sok Wass Albert-idézet, annak Magyar Péter újabb húzással bizonyította, hogy vérjobbos politikát képvisel.”

  • „Magyar Péter lényegében ott folytatja, ahol a 2022-es országgyűlési választásokon csúnyán leszerepelt Márki-Zay Péter abbahagyta.”

  • „Magyar Péter szerint az ellenzék tehet az Orbán-rendszerről. Nem Orbán, hanem Gyurcsány, a DK, a Momentum és a Jobbik a felelős. Nézd végig a videót, és utána mondd azt, hogy nem ő az új Márki-Zay Péter!”

  • „Magyar Péter mintha célpontot tévesztett volna. Szerinte Gyurcsány Ferenc felelős az Orbán-rendszerért. Ennek a torz világképnek az eredménye, hogy összefogna kormányon a Fidesszel.”

  • „Magyar Péter Gyurcsány Ferenc elszámoltatását hiányolja. Vajon mit mondana akkor, ha nem lenne »ellenzéki«?”

A Telex felidézi, hogy bár az eddigi felmérések szerint az elkötelezett DK-s szavazókat nem viszi el nagy számban a Talpra Magyarok Közösségének alapítója, a pártnak nem jött jól egy másik ellenzéki erő gyors felemelkedése a június 9-i EP- és önkormányzati választás előtt.

A Fidesz eközben plakátkampánnyal, lejárató cikkekkel és hatalmas erőforrásokkal igyekszik hitelteleníteni Varga Judit volt igazságügyi miniszter NER-rel szakító exférjét.

„Alakul a Fidesz-DK-Mi Hazánk nagykoalíció. Ízlelgessük. Végül csak összenő, ami összetartozik” – állapította meg Magyar Péter a Facebook-oldalán. Szerinte ahogy nő a TISZA Párt támogatottsága, úgy a hatalmi elit is egyre inkább pánik üzemmódba kapcsol. A bejegyzéséhez fűzött hozzászólásában pedig közölte, „legalább az óráikat összehangolhatták volna”. „A Fidesz szerint baloldaliak vagyunk amerikai befolyással, a DK szerint a Fidesz és Rogán Antal küldött minket, a Mi Hazánk szerint pedig az amerikai háttérhatalom” – összegezte.