Kübekháza;Molnár Róbert;önkormányzati választás 2024;

Huszonkét év után nem indul újra Kübekháza polgármestere

Képviselői sem jelöltetik magukat, de ha szükség lesz rá, szívesen segítik az új polgármester munkáját.

Molnár Róbert, a Csongrád-Csanád vármegyei Kübekháza polgármestere bejelentette, nem indul újra júniusban a posztért, képviselői sem jelöltetik magukat.

A községet 2002 óta, vagyis öt cikluson át vezető Molnár Róbert pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte, ha szükség lesz a tapasztalataikra, örömmel állnak az új polgármester és a képviselő-testület szolgálatára. – Arra kérem lakóinkat, hogy válasszanak tisztességes életvitelű, becsületes, emberileg és szakmailag alkalmas olyan új faluvezetőket, akik méltók lehetnek a közbizalomra és arra, hogy tovább folytassák az általunk 22 éve megkezdett munkát – üzente a polgármester.

– 2002-ben, amikor megválasztottak bennünket, egy íratlan fogadalmat tettünk. Ez úgy szólt, hogy mi mindenkinek a vezetői leszünk, azoké is, akik szeretnek bennünket, és azoké is, akik nem – jelentette ki a polgármester, hozzátéve, ez a fogadalom a mai nap is tart. – Sokfélék vagyunk, sokféleképpen gondolkodunk – folytatta –, de az volt a csodálatos bennünk, hogy a közös többszörös mindig a falu volt.

Ugyanakkor Molnár Róbert szerint most egy új mérföldkőhöz értek, mérleget kellett vonniuk, és elhatározták, be kell fejezniük. – Kell egy új vezetés, egy friss erő, kellenek olyan fiatalok, akik ugyanúgy tudnak álmodni, mint ahogy mi is álmodtunk – indokolta a döntést.

Molnár Róbert egyébként a 2022-es kampányban Márki-Zay Pétert támogatta, jelenleg pedig a Mindenki Magyarországa Néppárt alelnöke.