házi őrizet;Fővárosi Törvényszék;bűnügyi felügyelet;Ilaria Salis;

Bűnügyi felügyeletbe került az antifa-támadásokban való részvétellel megvádolt olasz nő

Családja befizette az óvadékot, így kijöhetett a börtönből.

Megszüntette a letartóztatását és elrendelte a Fővárosi Törvényszék a bűnügyi felügyeletét annak a nőnek, akit a 2023 elején, Budapesten elkövetett antifa-támadásokban való részvétellel vádol az ügyészség – derül ki a Blikk cikkéből.

Ilaria Salis családja letette a 16 milliós óvadékot, így a nő lábára nyomkövető kerül és nem hagyhatja el a tárgyaláson kívül budapesti címét. 

A nőt bűnszervezetben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolják. A hatóságok szerint tagja volt annak a szélsőbaloldali bandának, amely tavaly három nap alatt öt olyan embert vert meg súlyosan, akiket ruházatuk alapján szélsőjobboldalinak ítélt. Támadásaikat a nyílt utcán, gátlástalan brutalitással követték el, viperát, kalapácsot és paprikaspray-t használva. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem követelt emberéleteket a bűncselekmény-sorozat.

Salis fogvatartása feszültséget okozott Róma és Budapest között, illetve az olasz belpolitikában is nagy vitákat váltott ki, hogy a magyar hatóságok szerintük embertelen körülmények közt tartják fogva a nőt. Külön kifogásolták, hogy az első tárgyalásra bilincsben, rabláncon kísérték a bíróságra.