egészségügy;kiképzés;kórház;főigazgató;ORFK;Belügyminisztérium;kórházigazgatók;Remeteszőlős;rendőrakadémia;

Rendőrképzőbe küldik a leendő kórházigazgatókat

A Belügyminisztérium bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik reményeik szerint a tavaly év végén váratlanul és extra gyorsasággal felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek. 

Úgy tudjuk, az érintetteknek június 17-én kell „bevonulniuk” a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára.

Az ORFK irányítása alatt álló önálló rendőri szervként működő intézményben oktatják, képzik például

az utcai rendőrjárőröket, valamint az úgynevezett erdészeti szakembereket: a halászati és a mezőőröket, a hivatásos vadászokat.

A belügy kérdésünkre közölte, egy „személyes jelenlétet igénylő továbbképzés” indul.

Mint emlékezetes, a tavalyi intézményvezetői felmentésekkel egyik napról a másikra mintegy 25-26 kórház maradt főigazgató nélkül. Volt, akitől – érdemeit elismerve – a nyugdíjkor betöltésére hivatkozva vált meg a tárca, de akadtak olyanok is, akikkel elégedetlen lett az ágazat vezetése.

Információnk szerint a 30 napos bentlakásos kiképzésre, Remeteszőlősre kevesebb mint egy tucatnyi jelöltet „iskoláztak be.” A képzés után várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak.

Lapunk érdeklődött a Belügyminisztériumban, mi indokolja, hogy a megüresedett intézményvezető posztokra esélyes jelölteket 30 napra a remeteszőlősi laktanyába vigyék.

  • Mi lesz a programjuk? 

  • A tervezett harminc nap alatt elhagyhatják-e a laktanyát?

  • Vihetnek-e családot? 

A tárca minderre csak annyit válaszolt, hogy a főigazgató-jelöltek kiválasztása az idei évtől kezdődően egy komplex vezető-kiválasztási rendszer alapján történik, ennek része a személyes jelenlétet igénylő továbbképzés is. A továbbképzés alapvetően két részből – elméleti ismeret átadásból, illetve vezetői kompetenciafejlesztő tréningből – áll.