Budapest;Debrecen;költözés;Wizz Air;október;

Bezárja a debreceni bázisát, Budapestre költözik a Wizz Air

A nyári menetrendet nem érinti az október végétől tervezett döntés, amelyik miatt a hajdúsági megyeszékhely repteréről a fővárosba helyezik át az Airbus A321neo típusú repülőgépet.

Budapestre helyezi át bázisát a Wizz Air, és a légitársaság jelenleg Debrecenben szolgálatot teljesítő repülőgépe, a legmodernebb technológiákkal megalkotott Airbus A321neo idén október 27-től a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről fogja szállítani az utasait – adott hírt az őszi változásokról a Cívishír.  – Az áttelepítés 2024. október 27-én következik be, így a nyári menetrendet nem érinti a változás. Az utasoknak Debrecenből továbbra is elérhetőek lesznek a légitársaság járatai Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába  – hangsúlyozta a közleményében a  Wizz Air.

A budapesti költözést „a magyar utasok kiszolgálásával és a magyar piac fejlesztésével” indokolták. Szerintük ez fogja konszolidálni a cég a működését, és hosszú távon lesz képes növelni forgalmát és a járatok számát, hogy ígéreteik szerint „Magyarországról megfizethető áron, minél zökkenőmentesebben repítse el az utasokat több mint 30 ország közel 70 úti céljára”. Közölték, hogy a munkahelyek megőrzése és a folyamatos fejlődési lehetőség érdekében a Wizz Air minden érintett kollégájának alternatív állásokat ajánlott fel magyarországi, európai és Európán kívüli bázisain.

A Wizz Airnek az elmúlt időszakban számos gondja akadt. Az év elején a légitársaság jegyfoglaló rendszere mondott csütörtököt, volt, hogy egyszerűen „elnyelték” az utasok pénzét, amiért kénytelenek voltak elnézést kérni, és intézkedni a károk megfizetéséről. Volt, hogy egyik Dubajba tartó járata műszaki hiba miatt visszafordult Budapestre, így a Dubajból Budapestre tartók viszont ottrekedtek, és csak a cég által jóváhagyott átfoglalással tudtak hazatérni. Több mint egy hete másfél napot várakoztak a Wizz Air Budapestre tartó járatának utasai Cataniában akik múlt hétfő este helyett szerda reggel 5 óra 20 perckor landoltak a magyar fővárosban.

Az ügyben közleményt adott ki a hajdúsági megyeszékhely repterét üzemeltető Debrecen International Airport Kft. is. „Tájékoztatjuk utazóközönségünket, hogy a nyári menetrendet és ezzel az utasélményt semmilyen formában nem érinti hátrányosan a Wizz Air döntése. Minden jelenlegi járat zavartalanul közlekedik” – jelzik.