koronavírus;teszt;Pintér Sándor;Szentendre;

2020-03-17 21:49:54

Nem tesztelték a szentendrei önkormányzat dolgozóit, akik a koronavírusos marokkói miniszterrel találkoztak

A tünetmentes Pintér Sándortól és minisztériumi dolgozóktól, illetve egy nagykanizsai cég alkalmazottaitól azonnal mintát vettek.

A szentendrei önkormányzat 11 dolgozója is találkozott a koronavírusos marokkói közlekedési és vízügyi miniszterrel, Abdelkader Amarával, őket viszont még nem vizsgálták meg - derül ki az RTL Klub Híradójából. 

 

Kedden végezték el a koronavírus gyorstesztet a nagykanizsai Hidrofilt Kft. dolgozóin, akik múlt héten találkoztak a fertőzött marokkói közlekedési és vízügyi miniszterrel Abdelkader Amarával. Pintér Sándor belügyminiszter is fogadta a politikust, tőle és 41 minisztériumi dolgozótól ezért már korábban vettek mintát. Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az első teszt mindenkinél negatív lett.

A képek alapján a marokkói politikus Siófokon is járt, ott viszont az önkormányzat nem is tudott a delegáció látogatásáról, így hivatalosan nem találkozott senkivel. 

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján a 444 feltette azt a kérdést Kovács Zoltánnak, hogy ha az egységes protokoll alapján tünet és kapcsolat egyszerre kell ahhoz, hogy valakit teszteljenek, és a kormány tájékoztatása szerint minden állampolgárra ez vonatkozik, akkor hogyan tesztelhették a belügyminisztert még tünetmenetesen. Az államtitkár erre azt felelte, hogy az újságírók ne próbáljanak okosabbak lenni a szakembereknél, ne a szenzációt hajhásszák. Arra nem adott választ, hogy milyen feltételnek kell teljesülnie a szűrővizsgálathoz, illetve minden esetben teljesült-e a protokoll.

(A 444 nyomán.)