Alkotmánybíróság;Göd;Balogh Csaba;

2020-05-10 18:08:39

Alkotmánybírósághoz fordul Göd a kormánydöntés miatt

A kabinet elvette a településtől a Samsung-gyár építési területét, és a Pest megyei önkormányzathoz csatornázta át a gyártól beszedhető iparűzési adót.

Göd város vezetése, illetve Szél Bernadett támogatásával az Országgyűlés képviselőinek negyede is beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz Göd érdekében. A város vezetése emellett a vagyonelvonás miatt kártalanítási követeléssel fog élni - jelentette be Balogh Csaba polgármester Facebook-oldalán.

Balogh Csaba álláspontja szerint a kormány durva támadást indított Göd ellen, és úgy vette el az ötödét, hogy az indoklása eltérő a különböző fórumokon. 

Az ügy előzménye, hogy a kormány bármilyen előzetes egyeztetés nélkül különleges gazdasági övezetté minősítette Gödöt, elvette a településtől a Samsung-gyár építési területét, és a Pest megyei önkormányzathoz csatornázta át a gyártól beszedhető iparűzési adót.

Balogh Csaba nemrég elfogadhatatlannak nevezte a kormány lépését, ami szerinte a város halálos ítéletét jelenti.

Szél Bernadett az ombudsmanhoz is fordult az ügyben, mivel a független képviselő szerint a rendelet minimum négy ponton sérti az Alaptörvényt.