Dúró Dóra;Mi Hazánk Mozgalom;propaganda;homoszexualitás;mesekönyv;

2020-10-09 14:47:07

Dúró Dóra ezúttal egy NKA által támogatott mesekönyvet semmisített meg, kérdőre vonja Kásler Miklóst

A Mi Hazánk képviselői és kormánypárti politikusok eddig egymást túlharsogva emlegettek homoszexuális propagandát, de Dúró Dóra most azt kifogásolja, hogy a mesekönyv szerzőjét a Fidesz-kormány támogatta.

Újabb, szerinte homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt elnökhelyettese.

Dúró Dóra azt mondta: különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a Vagánybagoly és a harmadik Á című, avagy mindenki lehet más alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg.

Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van. Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti „gyerekeinket” a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a „beverem a pofáját” kifejezést használja.

Felidézte, hogy a Meseország mindenkié című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a „propaganda-mesekönyvre”.

Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását és ki a felelős mindezért.

Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd csepeli polgármester (Fidesz-KDNP) azon intézkedésével, hogy a kerületi intézményekben betiltotta a Meseország mindenkié című könyvet.

Toroczkai László párttársa Facebook-oldalán az NKA-támogatásra utalva azt írta, hogy Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben.

Hozzátette, hogy törvényjavaslatot nyújt be, hogy ezek a könyvek eltűnjenek a boltok polcairól. 

A Meseország mindenkié azzal lett igazán ismert, hogy Dúró Dóra nyilvánosan ledarált egy példányt, majd tüntetést szervezett ellene, mert szerinte az „homoszexuális propaganda”. Érdekes, hogy az eddigi kormánypárti nyilatkozatok egybevágnak a szélsőjobboldali párt megnyilvánulásaival az ügyben. Orbán Viktor miniszterelnök az eset kapcsán felszólította a melegeket, hogy hagyják békén a gyerekeket, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztérium államtitkára pedig „leleplezte” a háttérben megbúvó „Soros-hálózatot”.