Előfizetés

Maszk nélküli képet posztolt Rogán miniszteri biztosa a Fradi-Újpest meccsről

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.25. 12:02

Fotó: ATV Magyarország / Youtube
Farkas Örs törölte a bejegyzést, majd később azt írta, a fotó kedvéért vette csak le a maszkot, de amúgy rajta volt.
Mint ahogy lapunk is beszámolt, október 23-án, az operatív törzs ülése után Orbán Viktor azt mondta, arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak és érje el a maszkviselés általánossá válását. Ezt megelőzően a kormány elrendelte az általános maszkviselést és Müller Cecília is arra kért mindenkit, kerülje a tömegrendezvényeket.  
Ennek ellenére a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője büszkén posztolta szabályszegését a szombat esti Fradi-Újpesten.

A bejegyzést felfedező 444.hu azt írja, Farkas Örs később törölte a posztját. Ezt követően egy újabb bejegyzésben szórt hamut a fejére.
„A meccs alatt az előírásoknak megfelelően rajtam volt, ugyanakkor néhány fotó erejéig levettem a maszkot, ez hiba volt.”

Mint arról a Népszava is hírt adott, vasárnap reggel ismét rekordot hozott a fertőzöttség és újabb 35 ember halt bele a koronavírusba. 

Tovább folytatják sztrájkjukat és fellebbeznek a Fővárosi Törvényszék döntése ellen a színművészetis dolgozók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.25. 11:36

Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Bíznak a kedvező másodfokú ítéletben.
Mint arról a Népszava is beszámolt, az egyetem újonnan kinevezett kuratóriuma azt közölte, a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint jogellenesen folyik a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) munkavállalóinak munkabeszüntetése.  
Ugyanakkor a sztrájkolók fellebbeznek a döntés ellen és bíznak a kedvező másodfokú ítéletben.

Mint írják, a munkabeszüntetést továbbra is jogszerűnek tartják, mivel azok a gazdasági és szociális érdekeik érvényesítését szolgálják. „Az érdemi sztrájktárgyalásokat az SZFE jelenleg kinevezett vezetése szabotálta, két pontunkra vonatkozó ajánlatát az egyetemi közösség egészének tett ultimátum-csomag részeként kezelte és október 7. éjfélkor visszavonta.” Hangsúlyozták, minden tájékoztatást megkaptak a sztrájkról, és az abba való belépés minden esetben az érintettek önálló döntése volt. Egyúttal elutasítják, hogy az új kuratórium bekéri az akcióban résztvevők neveit. Utóbbi egyébként ellentétes az adatvédelmi hatóság ajánlásaival és félelmet kelt a dolgozókban. Úgy ítélik meg, a kuratóriumnak nem érdeke, hogy érdemi tárgyalásokat folytasson, ezért a munkabeszüntetést – mint végső eszköz – fenntartják, mivel „nincs más lehetőség arra, hogy az elvesztett intézményi autonómia visszaszerzéséről érdemi tárgyalásokat folytassunk.”
„Az SZFE sztrájkoló közössége visszautasítja, hogy az SZFE új vezetése közleményeivel, intézkedéseivel szakmai szempontjainkat figyelemebe nem vevő utasításaival újra és újra az SZFE polgárainak megfélemlítésére és megosztására törekszik.”

– zárul a tájékoztatás.

Koronavírusos lett Balassagyarmat polgármestere

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.25. 11:05
Képünk illusztráció.
Fotó: KTSDESIGN/SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTSDESIGN/SCIENCE PHOTO LIBRARY
Emiatt a hivatal is bezár pár napra.
„Sajnálatosan a mai napon megkaptam pozitív covid teszteredményemet, csütörtök óta alacsony lázzal, izomfájdalommal és köhögéssel gyógyulok otthon. Az állapotom stabil, a kórház orvosai (köszönet munkájukért) követik a kórképem”

– idézi a 444.hu a városvezető bejegyzését. Csach Gábor tájékoztatása szerint öt ember került karanténba. Hétfőn és kedden már zárva lesz a Városháza, „szerdától már korlátozott ügyfélfogadás, home office üzemmód lép életbe a kontaktkutatások eredményéig.”