nyomozás;Duna;olajszennyezés;környezetkárosítás;elszállítás;Szigetszentmiklós;

Kétmillió forint nyomravezetői díj a szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében

Ismeretlen tettes ellen, környezetkárosítás gyanújával nyomoz a BRFK.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya nettó kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szigetszentmiklósnál a Ráckevei (Soroksári)-Dunába torkolló csapadékvíz-csatorna olajszennyezése ügyében – derült ki a police.hu felhívásából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) környezetkárosítás bűntett miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, hogyan kerülhetett nagy mennyiségű olaj a csatornába. 

Hangsúlyozták:

a kétmillió forint annak fizethető ki, aki a gyanúsított kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud adni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövetők azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti.

Hozzátették, hogy a rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, a díjkitűzés visszavonásának jogát Budapest rendőrfőkapitánya fenntartja, s az erről hozott döntés utáni jelentkezés már elkésettnek számít.

A BRFK kéri, hogy aki az elkövetővel, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett – tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán vagy a 112-es központi segélyhívón.

Amint arról a Népszava is beszámolt,  az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szombaton azt közölte, hogy péntekig hat munkagéppel csaknem 30 ezer kilogramm szennyezett anyagot vittek el az ártalmatlanító hulladékbefogadóba.