Előfizetés

Bayer Zsolt: végre faképnél hagyjuk azt a gyáva, gerinctelen és hülye Webert

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.03. 16:52

Fotó: MARTIN BERTRAND / AFP
A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa nem rejtette véka alá, mennyire örül kormánypárti kilépésnek.
"NA VÉGRE!!! Istenem! Végre! Legalább két éve szorgalmazom ezt!"

- kezdte bejegyzését a kormányzati megmondóember.

Bayer Zsolt ezt követően szokásához híven nem finomkodott, ugyanis azt írta, az Európai Néppárt frakcióvezetője " gyáva, gerinctelen és hülye", a pártszövetségről pedig, hogy "színtelen-szagtalan, semmilyen (tehát tökéletesen EU-konform)". Véleménye szerint a Néppártnak már semmi köze sincsen sem konzervativizmushoz, sem kereszténységhez, sem a hagyományos európai értékekhez.
"Faképnél hagyjuk végre a sunyi és aljas Tuskot, aki immáron Weberrel együtt beleomolhat Martin Schulz meg Guy Verhofstadt nagy, szent fenekébe, ahová beomolni mindig is vágyott…

Éppen itt volt az ideje!" - zárta bejegyzését Bayer Zsolt.  Mint lapunk is megírta, jelentős többséggel megszavazta az Európai Néppárt az alapszabály módosítását, amely lehetővé teszi több képviselő egyszerre történő kizárását, illetve tagságának felfüggesztését. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz kilép a pártcsalád frakciójából.  Az már korábban is kiderült, hogy Manfred Webert nem kimondottabban kedvelik a kormánypárti újságírók. December végén a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András mondta azt róla, hogy egy sz*r ember,  

Karácsony: További átmeneti korlátozások jöhetnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.03. 16:34

Fotó: Béres Márton / Népszava
Ezek nem lesznek népszerű döntések, de észszerűek biztosan.
Drámaian alakulnak a magyar járványadatok. A lakosságarányos halálozások tekintetében Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat a szörnyű listán. A vírus új mutációja nem csak hogy gyorsabban terjed, de a gyógyulást, a kórházi kezelés idejét is elnyújtja, más, nagyobb terhelést jelent az amúgy is túlterhelt és kivéreztetett magyar egészségügyre - írja Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester emlékeztet: ezt a terhelést csak tovább súlyosbítja, hogy a felelőtlen kormányzati beavatkozás miatt több mint 5000 orvos és ápoló hagyta el az egészségügyi ellátórendszert. Nagyon, nagyon hiányoznak már most.  Mint fogalmazott, nyitni most nem lehet, további, átmeneti korlátozások bevezetése elkerülhetetlennek látszik.
Ezek nem lesznek népszerű döntések, de észszerűek biztosan. És most erre van szükség, észszerű döntésekre akár a népszerűség rovására. Miközben kárhoztatom a kormányt az átgondolatlan és rosszul kivitelezett egészségügyi jogállási szabályok miatt, hogy ezzel tovább növelték az amúgy is meglévő bajainkat, aközben biztatom arra, hogy a járvány megfékezése érdekében merjen nehéz döntéseket is meghozni.

- fogalmazott és hozzátette partnerséget kínál az oltások felgyorsítása érdekében is. Ezt szolgálja a budapesti oltási terv. Karácsony Gergely elengedhetetlennek tartja immár új oltási pontok felállítását, olyan szabadtéri helyszínek bevonását az oltási programba, ahol nagyszámú embert lehet biztonságosan fogadni. Ilyenek lehetnének a stadionok, van belőlük elég. És Budapest is készen áll arra, hogy köztereket biztosítson erre a célra. Emellett érdemes átgondolni, hogy az oltások miatt a háziorvosokra nehezedő hatalmas nyomást csökkentsük úgy, hogy az oltások beadásába minden arra alkalmas képzettséggel rendelkező szakembert bevonnak - tette hozzá posztjában. 

Republikon: Stabilizálódott a Fidesz és nőtt a Jobbik támogatottsága

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.03. 15:22

Fotó: Népszava
A pártválasztók körében is hasonlót mértek.
A Fidesz–KDNP támogatottsága a tavaly év végi csökkenés után 2021 elején stabilizálódott, a Jobbik támogatottsága pedig valamennyivel nőtt, derült ki a Republikon Intézet februári pártpreferencia-méréséből – írja a Telex. A Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében továbbra is 30 százalék, ez nem változott januárhoz képest. A DK még mindig a második helyen áll, de népszerűsége egy százalékpontot csökkent januárhoz képest, most 10 százalékon áll. A Momentum maradt 9 százalékon, a Jobbik viszont két százalékponttal 8-ra nőtt, utánuk jön az MSZP 6 százalékkal. A Párbeszéd, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom egyaránt 1-1 százalékon áll a teljes népesség körében. A pártválasztók körében sem változott a Fidesz támogatottsága, most is 46 százalékon áll. A DK támogatottsága 15 százalékos, a Momentum maradt 13 százalékon. A Jobbik támogatottsága a pártválasztók körében nyolcról 11 százalékra nőtt, az MSZP viszont maradt 8 százalékon. A Párbeszéd-re, az MKKP-ra, valamint az LMP-re 2-2, a Mi Hazánk-ra a választók 1 százaléka tenné a voksát.