Lázár János;visszaélés;Magyar Tenisz Szövetség;PCR-teszt;

2022-02-03 16:57:22

Lázár vezetése alatt sem ússza meg botrány nélkül a Magyar Tenisz Szövetség

Éppen ezért az elnökség arra kéri a fideszes politikust, hogy tegyen büntetőfeljelentést az ügyben.

- olvasható a szervezet honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatásban.

Éppen ezért az elnökség határozatban utasította az ellenőrző bizottságot, hogy vizsgálja meg, a Szövetséggel kapcsolatban álló versenyzők és sportszakemberek (2021-es évi) COVID tesztelése során valóban történhetett-e bármilyen visszaélés, okkal merül-e fel a szabálytalanság gyanúja. A testület egyúttal felhívta a főtitkárt, haladéktalanul folytassa le a szükséges fegyelmi eljárásokat, az elnököt pedig arra, hogy az alapos gyanúra való tekintettel tegye meg a szükséges büntető feljelentést ismeretlen tettes vagy tettesek ellen.

A Szövetség mindenben együttműködik a vizsgálatot folytató hatóságokkal, a vizsgálat eredményeiről tájékoztatni fogja a nyilvánosságot - zárul a nyilatkozat. 

Nem ez lenne rövid időn belül az első botrány a Magyar Tenisz Szövetség Háza táján. Mint lapunk is több alkalommal beszámolt róla, a fideszes Szűcs Lajos vezetésével a szervezet 3,5 milliárd forintos adósságot halmozott fel a korábbi években, majd emiatt neki mennie kellett. Lázár János alig titkoltan rendcsinálási céllal érkezett, de a jelek szerint ő is kevésnek bizonyult, hogy rendben folyjanak a katasztrofális helyzetben lévő sportági szövetség ügyei.