Orbán Viktor;PIM;fidesz-hívek;Demeter Szilárd;

2022-09-19 19:42:00

Demeter Szilárd: száztíz százalékos orbánista, a Doktorminiszterelnök úr katonája vagyok

Egyúttal jelezte, döntései meghozatalakor csak a hozzáadott értéket nézi, s nincs tekintettel a kedvezményezett politikai hovatartozásra. 

„Küldözgetik a barátaim azokat a cikkeket, amelyekben a mindentől független újságírók azt vélelmezik, hogy közismert politikai hovatartozásom miatt az Európai Bizottság diktátumának megfelelendő le kell mondanom a Magyar Kultúráért Alapítvány és a MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumi tagságáról” - kezdi a Mandineren megjelent cikkét a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója.

Demeter Szilárd jelezte, semmiféle kormányzati tisztséggel nem rendelkezik, és még csak nem is Fidesz tag. Ezt követően azzal folytatta, hisz a szabadságban és 

Jelezte, politikai hovatartozása soha nem akadályozta meg abban, hogy mindkét közérdekű vagyonkezelő alapítványban, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeumban a teljesítményt és a hozzáadott értéket nézze egyes döntések meghozatalakor, a kedvezményezett politikai hovatartozására való tekintet nélkül. Mindezt azzal magyarázta, hogy a kultúra egészének horizontján teljesen érdektelen, ki melyik pártra húzza az X-et. Sokszor elmondtam már, hogy a tehetséget nem pótolja a pártlojalitás, de ez mindegy is.”

Nyomatékosította, számára a politikai hovatartozás számára a gondolat- és véleményszabadság összefüggésrendszerében értelmezhető csak, ami számára szent. 

- zárta sorait Demeter Szilárd. 

A múzeumigazgató egyébként korábban azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy egy antiszemita írásban tett hűségesküt a Fidesznek. Mint lapunk is beszámolt róla, ebben többek között olyan kijelentéseket engedett meg magának mint hogy Európa Soros György gázkamrája.