oktatás;Szeged;diákok;üzenetek;iskolák;szülők;jelszavak;járda;tanártüntetés;

2022-12-05 08:38:00

„A csend nem rend!” – Szegeden több tucat iskola és óvoda előtt a járdán üzentek a hatalomnak

Vasárnapi programként szülők, diákok, gyerekek ragadtak krétát Csongrád-Csanád megye székhelyén, jelezve, hogy nem félnek, és tényleg elegük van.

Szükségünk van rátok címmel kréta-akció indult Szegeden, ahol szülők, a gyerekeikkel együtt úgy döntöttek, megmutatják a tanároknak, és a hatalomnak is, nem félnek; üzentek, hogy mindenki lássa, nem normális az, ami ma az oktatásban zajlik Magyarországon – írja a szeged.hu a néhány óra alatt a megyei székhelyen és agglomerációjában is futótűzként terjedő tiltakozási forma.

A járdákon szinte mindenütt látható „A csend nem rend!” immár országossá duzzadt tanár-diák-szülő megmozdulásokról és tüntetésekről ismertté vált szlogen, mint ahogy a szinte mindig felhangzó rigmusok közül is idézték, hogy „Legyen szabad a grund!” vagy „Nincs tanár, nincs jövőnk!”. de olvasható a „ne féljetek!” felhívás vagy „A ma iskolája a jövő országa” megállapítás.

Késő estig, ahogy a helyi portál írja, már csaknem 40 intézmény, óvoda, általános iskola, középiskola, gimnázium, technikum, szakiskola előtti járdák teltek meg az oktatásért, a pedagógusokért, és ténylegesen a jövőért kiáltó jelszavakkal.