korrupció;lehallgatások;Völner Pál;Schadl György;Magyar Bírósági Végrehajtói Kar;

Itt az újabb hangfelvétel, egy végrehajtó Varga Juditot és Völner Pált is fel akarta jelenteni bűnpártolásért

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban ülő elnöke az Igazságügyi Minisztériumnak beszélt egy felfüggesztett végrehajtóról, aki állítása szerint azzal fenyegetőzött, hogy feljelenti Varga Judit igazságügyi minisztert és Völner Pált is bűnpártolás miatt. Az nem derül ki a felvételből, hogy pontosan mivel kapcsolatban.

Újabb hanganyagokat hozott nyilvánosságra kedden a Blikk Völner Pál lehallgatott beszélgetéseiből.

Ezeken egyebek között az hallható, hogy a bukott államtitkár arról beszélget Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) előzetesben ülő elnökével, miként lökdösik át a hallgatókat az egyetemi vizsgákon a végrehajtási jogász szakjogász-képzésen.

Van hangfelvétel arról is, amint Völner és Schadl a végrehajtói pályázatok kiírásának módjáról egyeztet egymással, az egyik hanganyagon pedig az hallható, amint Schadl több utasítást is ad ezzel kapcsolatban a végrehajtói kar hivatalvezetőjének (K.-nak).

A legfajsúlyosabb azonban talán az a felvétel, amelyen az hallható, miként akarnak fellépni egy végrehajtó ellen. A lap azt írja, Schadl erről Völneren kívül az Igazságügyi Minisztérium más munkatársaival is egyeztetett.

Schadl: „Ha felfüggesztenek vagy valakit felállítanak, akkor mindenkit a saját irodája helyettesít. Mert ugye, gyakorlatilag a Vh. (A bírósági végrehajtásról szóló törvény) ezt nem szabályozza. Csak az van benne, ami arra vonatkozik alapvetően, hogy ha 30 napon belül van távol a végrehajtó, akkor saját irodáján keresztül kell helyettesíteni. És R. (egy felfüggesztett végrehajtó) ugat, hogy a saját irodáján át helyettesítsék, és őt illesse meg az árbevétel, amihez nyilván nem fogunk hozzájárulni. De addig is kéne valamiféle rendelet, amit k.rva gyorsan össze kell pakolni. Mi összerakunk egy tervezetet, de nagyon égeti a talpunkat a sztori, mert a…”

X.: „Nálunk marad a sztori, az IM-ben marad ez a rendelet. Nem kell vele megvárni a hatóságot.”

Schadl: „Nem. Ezt egy hónapon belül meg kell szülnünk. Meg addig is gondolkodjál már rajta légy szíves, milyen állásfoglalást, akármit tudunk kiállítani, mert a P. lett helyettes (P. egy másik végrehajtó), és elvitte az iratokat, és az R. már ott tart, hogy feljelentette a P.-t, bűnpártolásért már feljelentette K.-t, és előre fenyegetőzik, hogy feljelenti a Varga Juditot bűnpártolással, meg a Völnert is.”