Hősök tere;tanársztrájk;tanárhiány;

Annyi hiányjelet rajzolnak fel január 31-én a Hősök terére, ahány tanár hiányzik a közoktatásból

16 140. Hosszú lesz a program.

16 140. Ez csak egy szám. Ennyi pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből. De minden szám mögött emberi sorsok vannak. Minden hiányjel mögött gyerekek jövője van - írta január 31-én (kedden) délután 3 órára időzített eseményéhez a Pedagógus Egység nevű szervezet.

A január 31-ei dátum az országos sztrájkok kezdetének egy éves évfordulója - emlékeztettek. Ezért a tervek szerint krétával pontosan ennyi, azaz 16 140 hiányjelet fognak felrajzolni a Hősök terére. A körülbelül egy órás, sajtónyilvános eseményre önkénteseket várnak, lemosható, vörös krétával felszerelkezve.

Amint arról lapunk is beszámolt, hétfőn bő egy héten át, január 31-éig tartó sztrájk kezdődött a köznevelési intézményekben országszerte, az utolsó napon pedig egy még szélesebb körű akciósorozatot terveznek más ágazati szakszervezetek, civil szervezetek bevonásával. A megmozdulásokat kezdeményező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a szakképzésben dolgozók számára is sztrájkot hirdetett, amelyre ugyancsak január utolsó napján kerülhet sor.