Orbán-kormány;támogatás;Törökország;mutyi;programsorozat;

2023-02-01 07:44:00

Az Orbán-kormány 835 millió forinttal támogat egy törökországi kulturális programsorozatot

Abból a jövő évi költségvetésből, amelyik még el sem készült. Ráadásul a rendezvény esetében nem érvényes az a csaknem 10 éve érvényben lévő tilalom, amelynek értelmében a kabinet irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a beruházások keretében nem vásárolhatnak informatikai eszközöket, bútorokat, személygépjárműveket, telefonokat.

Az Orbán-kormány 835 millió forintot utal ki a jövő évi költségvetésből egy kiemelt, törökországi kulturális programsorozatra – derül ki a kedd késő este megjelent Magyar Közlönyből, amit a hvg.hu vett észre.

A szervezést és rendezést Csák János kulturális miniszter Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együttműködve intézi, Csák felel az esetleges beszerzésekért is, szükség esetén Szijjártó bevonásával.

A törökországi rendezvény esetében nem érvényes az a csaknem 10 éve érvényben lévő tilalom, amelynek értelmében a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a beruházások keretében nem vásárolhatnak informatikai eszközöket, bútorokat, személygépjárműveket, telefonokat – derül ki a határozatból.

Mint azt a portál megjegyzi, az összeg a jövő évi, még el sem készült költségvetést terheli, de belenyúltak a 2022 végén teljesen újraírt idei büdzsébe is, idén már harmadszor azóta. Ezúttal az önkormányzatok támogatására szánt keretből adtak oda 15 millió forintot Kenderes működési kiadásaira.