Oroszország;NATO;Vlagyimir Putyin;

Vlagyimir Putyin: A NATO Oroszország feldarabolására készül

Újra jött egy diszkrét nukleáris fenyegetés. 

Egyetlen célja van a Nyugatnak: felosztani a volt Szovjetuniót és az Orosz Föderációt - jelentette ki a háborús agresszor orosz elnök az állami televízióban.

Vlagyimir Putyin a Reuters szerint arról beszélt, hogy az állítólagos nyugati terv célja az Oroszország ellenőrzés alá vonása. Éppen ezért nem biztos benne, hogy az orosz nép egyáltalán megmarad jelenlegi formájában. Állításai szerint ezt a forgatókönyvet már a Nyugaton papírra is vetették – ennél többet nem mondott – és úgy véli, az Ukrajnának nyújtott több tízmilliárd dolláros amerikai és európai katonai segítség azt mutatja, hogy Oroszország most magával a NATO-val néz szembe.

Vlagyimir Putyin jelezte, kész kihátrálni a nukleáris fegyverzetellenőrzés jelenlegi rendszeréből, amennyiben a Nyugat nem hátrál meg Ukrajnában - beleértve a nagyhatalmak atomkísérleteire vonatkozó moratóriumát is. 

„Hogyan hagyhatjuk figyelmen kívül nukleáris képességeinket akkor, amikor az összes vezető NATO-ország kijelentette, fő céljuk, hogy stratégiai vereséget mérjen ránk, azért, hogy népünk szenvedjen?”

- tette fel a kérdést az orosz elnök.

Kitért arra is, hogy az elmúlt egy év legnagyobb eredményének az orosz nép egységét tartja. Jelezte, számolniuk kell a NATO nukleáris képességeivel, ugyanis egy, az Amerikai Egyesült Államok vezette szövetség képes lenne legyőzni Oroszországot.