futsal;állami támogatás;műfüves pálya;igénylés;Mészáros Lőrinc;Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány;

A nagypályás Mészáros Lőrinc 800 milliós állami támogatást kért egy fedett felcsúti kispályához

Magyarország leggazdagabb embere az általa vezetett, nevében az utánpótlást hirdető alapítvány legmagasabb osztályú felnőtt futsalosai számára igényli ezt a szerény összeget.

Örömhír: a felcsúti focisuli alapítvány fedett műfüves kispályát épít, ehhez Mészáros Lőrinc kuratóriumi elnök 800 millió forint állami támogatást igényelt, és nincs okunk kételkedni benne, hogy meg is kapta – szúrta ki és tette közzé Facebook-oldalán az igénylés dokumentumait Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő megjegyezte, hogy „szankciók ide, európai rekordinfláció miatt milliók megélhetési válsága oda, a pályák fűtése nem elég, mostantól az aranylábúaknak is fűtött füves pálya kell”.

A mellékelt dokumentum szerint tehát nem az NBI-ben szereplő Puskás Akadémia FC profi futballcsapata, hanem a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány fordult támogatásért, az igénylés szerint azonban nem a kicsiknek, az utánpótlásnak, hanem a felnőtt férfi és női futsalosoknak, akik a legmagasabb bajnoki osztályban játszanak. Ugyanakkor náluk kizárt a profizmus, az adatlap alapján mindannyian amatőrök.

A támogatási kérelemhez fűzött indoklás sem érdektelen, hiszen abban azt írják, hogy a pénz jó helyre megy, ugyanis ezzel elősegítik az „egymáshoz és a családhoz tartozás élményét”, sőt a térség fejlődését is szolgálja, az ugyancsak az alapítvány által működtett felcsúti kisvasúttal, az arborétummal és egy ifjúsági szálláshellyel együtt.

– Ugyan a felcsúti Orbánland már rendelkezik Makovecz stílusú fedett sportcsarnokkal, de ezek szerint hiányzott egy műfűvel borított fedett pálya is. Gondolom, ez a hiány volt az oka, hogy eddig alig-alig sikerült ott nyugati mércével is jegyzett focistákat nevelni és a „Felcsút FC” felnőtt csapatában mutatóban sincs saját nevelésű játékos. De majd ezután! – bizakodott Hadházy Ákos.