Rétvári Bence;kordon;Pintér Sándor;Hadházy Ákos;

Rétvári Bence elárulta, miért kellenek kordonok a Karmelita elé, majd külföldi receptek alapján szervezett akciókat emlegetett

A Színház utca Karmelita felőli részét a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi célokra veszi igénybe, a Honvéd főparancsnokság felőli rész pedig munkaterület. A külföldi pénzből támogatott, agresszív akciókkal pedig fel kell hagyni.

„Milyen határozat alapján került megrendelésre, illetve felépítésre a Színház utcát lezáró kordon?” – ezzel a címmel tett fel Hadházy Ákos írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek. A dokumentumban a független parlamenti képviselő felidézte, hogy építkezésre hivatkozva 2021. november 26-án teljes hosszában lezárták az I. kerületi Színház utcát.

Pintér Sándor helyett Rétvári Bence, a minisztérium parlamenti államtitkára válaszolt, aki közölte

a Színház utca Karmelita felőli részét a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi célokra veszi igénybe, a Színház utca Honvéd főparancsnokság felőli része pedig építési kivitelezési munkaterület.

„Ezért az érintett terület lekerítését a vagyonkezelő Várkapitányság megbízásából a kivitelező végezte el az építési és bontási munkálatok miatt balesetmegelőzési célból” – tette hozzá. Majd közölte, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania, „egy országgyűlési képviselőnek pedig főképpen”, és azt kérte, „hagyjanak fel a külföldi receptek alapján szervezett, külföldi pénzből támogatott, agresszív, erőszakos akciókkal!”