baleset;BRFK;Nemzeti Színház;nyomozás;

Nyomoz a rendőrség a Nemzeti Színházban történt baleset miatt

Az eljárás azért indult, hogy tisztázzák, terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség az ügyben.

Nyomozást indított a rendőrség a Nemzeti Színháznál történt balesettel összefüggésben – tudta meg a kormánypárti Magyar Nemzet. Az eljárás azért indult, hogy tisztázzák, terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a lap megkeresésére közölte, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, a sajtóban megjelent hírek alapján – a körülmények tisztázása érdekében – hivatalból rendelt el nyomozást.

Mint arról lapunk is beszámolt, hétfőn Vidnyánszky Attila jelezte, hogy távozik a Nemzeti Színház éléről, miután az általa rendezett színdarab, a Rómeó és Júlia pénteki előadása alatt két színészt, az egyik címszerepet játszó Szász Júliát és a Capuletet alakító Horváth Lajos Ottót súlyos baleset ért, lezuhantak a díszlet nézőtérről nem látható részén a legfelső emeletről. Végtagsérülésekkel vitték kórházba őket.

Csák János kulturális és innovációs miniszter azonban egyelőre nem fogadja el Vidnyánszky Attila lemondását. A tárca közleménye szerint „a miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait”.