baleset;támogatás;lemondás;Nemzeti Színház;Alföldi Róbert;Vidnyánszky Attila;gyógyulás;Csák János;

Alföldi Róbert: Nem az a fontos, ki mikor mondott le, hanem a két színész mielőbbi gyógyulása

A Nemzeti Színház korábbi igazgatója szerint a teátrumban történt szörnyű baleset elszenvedőinek minden segítséget, anyagi támogatást meg kell adni.

Nem az a fontos most, hogy ki mikor mondott le – nota bene felénk az elég ritka, hogy valaki valóban felelősséget vállal –, nem az a fontos, hogy ki fogadta el, vagy sem, nem a szimpátiák vagy egyebek a fontosak a Nemzeti Színházban történt szörnyű balesettel kapcsolatban – szögezte le Facebook-posztjában Alföldi Róbert színész-rendező, az intézmény korábbi igazgatója.

– Egyetlen dolog fontos! Hogy a két kollégánk minél hamarabb és teljesen gyógyuljon és épüljön fel! És amíg ez megtörténik, addig minden segítséget – anyagit is – megkapjanak. Ez most a fontos, és most van az a pillanat, amikor az egész szakma, mindentől függetlenül veletek van és rátok gondol. Gyógyuljatok! – kívánta a balesetet szenvedett színésztársaknak Alföldi Róbert.

Mint ismert pénteken a Rómeó és Júlia második felvonása alatt félbe kellett szakítani előadást, mivel a Capuletet játszó Horváth Lajos Ottó és a Júliát alakító Szász Júlia több métert zuhant a díszletről. Azt, hogy ez nem csupán a hazai színházi élet belügye, jelzi: a BBC külön cikkben foglalkozott az esettel, azzal is, hogy Vidnyánszky Attila, akit Orbán Viktor miniszterelnök közeli szövetségesének neveznek, napokkal később lemondott, ám azt Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el.

Ahogy azt megírtuk, az ügyben vizsgálat és nyomozás is indult, és egyelőre azt sem tudni, mi történt pontosan. A sérültek a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján vannak, ahol hétfőn meglátogatta őket Csák János és Vidnyánszky Attila. A miniszter közösségi oldalán közölte, hogy a balesetet szenvedett színészek állapota javul illetve hogy a minisztérium gyorssegélyt biztosít mindkét művész számára. Korábban csak arról tájékoztatott a klinika, hogy a két színészt végtagsérüléssel szállították az intézetbe, ahol megműtötték őket, állapotuk stabil, de azt még nem hagyhatták el.