kereskedelem;nyitva tartás;Aldi;december 24;

2023-12-08 13:01:00

Az Aldi nem csatlakozik a boltzárhoz, december 24-én is nyitva tart

December 22-én és 23-án pedig a szokottnál később zárnak az üzletek.

A korábbi évekhez hasonlóan az Aldi idén december 24-én is 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát egységesen, az egész országban – írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a vállalat, hozzátéve, hogy ezen a napon is friss áru érkezik majd az üzletekbe.

A tájékoztatás szerint az Aldi magyarországi foglalkoztatottjainak 75 százaléka a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is pihenőnapját tölti, míg a 171 üzlet működését a munkatársak negyede biztosítja, akik a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékot kapnak.

December 22-én és 23-án az üzletek nyitva tartását meghosszabbítják, így az így alakul majd:

A vállalat azt írja, 2008-as magyarországi piacra lépése óta a mindenkor hatályos jogszabályok, illetve fogyasztói igények alapján, munkatársai érdekeinek figyelembevételével hozza meg döntését üzleteinek nyitva tartásáról. Emellett évek óta tapasztalja a magyar vásárlók részéről az igényt arra, hogy áruházak nyitva tartása a legkülönbözőbb élethelyzetekhez, családi és fogyasztói rétegek elvárásaihoz is alkalmazkodjon.

A Lidl után korábban a Penny és a Rossmann is bejelentette, hogy zárva tartja üzleteit december 24-én. Ezen a napon nem nyit ki az OBI, a Praktiker és az IKEA sem, de csatlakozott a zárva tartókhoz a JYSK, valamint a Mountex is.