Gellért Hotel;Tiborcz István;BDPST Group;

Új nevet kap a Gellért Szálló, 2027-től Mandarin Oriental Gellért néven üzemel

A tervek szerint a szálloda 143 szobával, köztük 38 lakosztállyal nyitja majd meg kapuit.

Miután az Orbán Viktor veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group tavaly decemberben megvásárolta a Gellért Szállót, kiderült, hogy a szecessziós stílusban épült ikonikus szálloda helyén a hongkongi központú Mandarin Oriental Hotel Group nyitja meg első budapesti luxusszállodáját. Erről a Bloomberg számolt be.

A portál szerint ezzel a Mandarin Oriental az első, gyógyfürdős luxusszállodáját nyitja meg Budapesten, amit a multicég közleménye szerint a hotel 2021. decembere óta tartó felújítását követően Mandarin Oriental Gellért névre keresztelnek át.

A szálloda 143 szobával, köztük 38 lakosztállyal nyitja majd meg kapuit 2027-ben, a tervek szerint „ázsiai típusú terápiáikat ötvözik majd a magyar fürdőkultúra elemeivel.” Tiborcz István és a hongkongi központú óriáscég együttműködésének pontos részletei ugyan nem ismertek, de a cikk szerint valószínűleg a Mandarin Oriental üzemelteti és menedzseli majd a szállodát, miközben továbbra is az Orbán Viktor vejének érdekeltségét képező BDPST Group ingatlanportfóliójához tartozik majd.

A jardines.com idézte Tiborcz Istvánt:

„A Gellért Hotel Budapest talán legikonikusabb épülete, amely a legtöbb magyar ember szívéhez közel áll. Miközben izgalmas ingatlanfejlesztési projektnek tekintjük, óriási felelősséget vállalunk mind az épület, mind annak története, valamint a budapestiek felé. Ezért volt különösen fontos számunkra, hogy egy ilyen kaliberű cégre bízzuk ennek a műemlék épületnek az üzemeltetését. A több mint 60 éves tapasztalattal rendelkező Mandarin Oriental luxusszállodai márka precízen ötvözi ezt a szakértelmet az adott ország kultúrájával, kiemelve az egyedi design elemeket, miközben tiszteletben tartja a Gellért Szálló örökségét és magyar gyökereit.”

A miniszterelnök veje elmondta azt is, hogy „az értékmegőrzés és az értékteremtés mindig is kiemelten fontos volt a csoport számára, ezért célunk a Gellért Szálló egykori dicsőségének visszaállítása, továbbörökítése a jövő nemzedékeinek.”