olimpia;Gyulay Zsolt;Magyar Olimpiai Bizottság;Milák Kristóf;

A MOB elnöke szerint Budapest sokkal jobb olimpiát tudna rendezni, mint Párizs

Gyulay Zsolt arról is beszélt, kereste Milák Kristófot, de neki sem sikerült felvennie vele a kapcsolatot.

– Abban biztos vagyok, hogy a párizsi nagyszerű, emberközeli olimpia lesz, de abban is, hogy mi sokkal jobb olimpiát tudnánk rendezni – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Hozzátette, a MOB százhuszonnyolc éves, hatodikként alapították a világon, de pusztán ez nem jelenti azt, hogy Magyarországnak olimpiát kell rendeznie. – Én azt látom, hogy ez a téma most nem annyira aktuális, ami nem jelenti azt, hogy feladnánk az álmot. Természetesen a kérdés elvi síkon felvetődhet, és a MOB-nak mindig dolgoznia kell rajta, hogy ha egyszer odáig jutunk – talán nem a mi életünkben –, felkészültek legyünk a megszervezésére – vélte Gyulay.

Szerinte a párizsi olimpia szervezői kissé sajátos stílusban dolgoznak, de megtesznek mindent, és érdekes játékok várnak ránk. A MOB-elnök úgy véli, Magyarország a megszerzett hatvanhat kvótával ütemterv szerint halad, ráadásul csapatsportágaink képviselői, női pólócsapatunk, mindkét kézilabda-válogatottunk, a női és a 3x3-as kosarasok is versenyben vannak.

– Ezért kalkuláltunk úgy, hogy körülbelül 137 és 245 között lesz az olimpián résztvevő magyar versenyzők létszáma

– közölte, hozzátéve, lassan már nehezebb kijutni a játékokra, mint ott eredményesen szerepelni.

A MOB elnöke Milák Kristófról elmondta, nyáron beszélt az úszóval, és látta, hogy küszködik, nehézségei vannak. Akkor azt is elmesélte, hogy neki is volt mélypontja sportolóként, amikor úgy érezte, elért már mindent, és elvesztette a motivációt.

– Én is kerestem, de nem sikerült felvennem vele a kapcsolatot; csak annyit akartam felajánlani neki, ha bármiben – emberileg, sportszakmailag – tudunk segíteni, nagyon szívesen tesszük. Összességében úgy gondolom, hogy Milák Kristóf „fejben” biztosan készül, és bizakodom, ott lesz az olimpián

– hangsúlyozta.

Ha azonban Milák úgy dönt, hogy kihagyja a játékokat, és később tér vissza, annak is nagyon fognak örülni – tette hozzá Gyulay, és kiemelte, nem szabad ítélkezni, nagyon meg kell becsülni az ilyen kaliberű sportolókat.

Gyulay Zsolt nemrég lapunknak is interjút adott. Akkor azt mondta, reálisnak gondolja, hogy a magyarok tíz aranyérmet nyernek a párizsi olimpián, és szerinte Milák Kristófban is benne van az olimpiai elsőség, bár kérdés, hogy mikor kezd el edzeni. A beszélgetést ide kattintva lehet elolvasni.