toborzás;párt;önkéntesek;mozgalom;e-mail cím;Magyar Péter;

Úgy tűnik, mintha Magyar Péter készülne valamire március 15-én

Varga Judit volt férje nagyon megszerette a Petőfi-idézeteket. Eddig kizárta, hogy politikai mozgalmat vagy pártot alapítson, most már ötleteket vár.

„Ha bármilyen javaslatuk, ötletük lenne, vagy csak valamilyen módon csatlakoznának a közös küldetésünkhöz, amit Magyarországnak hívnak, akkor az alábbi e-mail címre írjanak: [email protected]. Lépésről lépésre haladunk, alulról építkezünk, de mint tudjuk, indultak már nagy dolgok egy kis garázsból” – tette közzé legújabb Facebook-posztjában Magyar Péter.

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje, aki a pedofilügyben adott államfői kegyelem miatt kipattant, és továbbra is dagadó fideszes botrányban állt ki a fényre, hetek óta bejegyzésekben, interjúkban lebbentet fel néhány fátylat a NER működéséről, amelynek ő maga is részese volt, és a rendszer bűnös dolgairól, ügyleteiről, de azon túl, hogy szakított Orbán Viktor rendszerével, konkrét bizonyítékokkal még nem állt elő.

Bár Magyar korábban kategorikusan kizárta, hogy politikai karrierbe kezdjen – még viccnek is rossz – intézte el a kérdést a Partizánnak adott interjújában, a Telexnek kedden adott interjújában már nem utasította el élesen, hogy politikai karrierbe kezd annak ellenére, hogy tudja, ha ő belépne ebbe a világba, akkor „olyan támadáscunami elé nézne, amilyen még nem volt a magyar politika történetében”.

Most, úgy tűnik, áll elébe ennek a támadáscunaminak, mert arról írt: „Az életet nem választjuk, hanem éljük. Azt mondják, sokszor az út fontosabb, mint maga a cél, mert mire a végső célunkat elérjük, már más emberek leszünk. Próbáljuk ki együtt. Elmondhatatlanul hálás vagyok a sok bátorításért, a megelőlegezett bizalomért, az imákért és a felajánlott segítségekért.” – Sajnálom, hogy nem tudok minden kérdésre, felvetésre egyenként válaszolni, nincs és nem is lesz propagandaszervezetünk. Szerencsére önkéntes segítőnk viszont percről percre egyre több van – írta, majd akár csak korábban, megint egy Petőfi-idézettel – „A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez” – zárta sorait, utalásképpen, mintha valamire készülne a közelgő március 15-én.