közvélemény-kutatás;női politikus;Magyar Péter;

Nagyon érdekli a Fideszt, mennyit foglalkoznak az emberek Magyar Péterrel

Orbán Viktor pártja emellett azt is tudni akarja, szükség van-e női politikusokra egyáltalán Magyarországon.

Mennyire elégedett a magyar miniszterelnökkel? Téma-e a mindennapokban Magyar Péter? Szükség van-e női politikusokra Magyarországon?

A többi közt ezen kérdésekre várta a választ egy felmérésben a hvg.hu olvasójától a kormányközeli Társadalomkutató Kft. Olyan általános dolgokat is megkérdeztek tőle, hogy szavazna-e, ha most lenne az önkormányzati és EP-választások, mi a pártpreferenciája, s ha igen kire. Emellett kitértek a kormányzat áremelkedés elleni intézkedéseire is - ilyen a családtámogatási program, a rezsicsökkentés, a családtámogatási program vagy éppen a zöld energia. 

A kérdezők arra is kíváncsiak voltak, mennyire elégedett a miniszterelnök munkájával vagy éppen arra, kit tart a Dobrev–Orbán–Toroczkai trióból a legmegfelelőbb államfő-jelöltnek. Magyar Péter pártalapítási szándékairól is tettek fel kérdéseket vagy éppen arról, szükség van-e női politikusokra Magyarországon.

Úgy fest, a kegyelmi ügy kirobbanását követően nagy munkában vannak a Fidesz-közeli közvéleménykutatók. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, egy rejtélyes cég, a Call Center az elmúlt hetekben többek közt azt akarta kideríteni, milyen hatással van Novák Katalin és Varga Judit volt igazságügyi miniszter megítélésére a bicskei pedofilügy egyik elítéltjének adott elnöki kegyelem. Nem sokkal később azonban már arra volt kíváncsi, követik-e a közösségi médiában Szalay-Bobrovniczky Kristófot, mi jut eszükbe róla, továbbá skálázniuk kellett, milyennek kell lennie egy honvédelmi miniszternek és ehhez képest milyen a mostani tárcavezető.