ügyészség;Rogán Antal;Völner Pál;Magyar Péter;Schadl György;

Magyar Péter kilenc kérdést tett fel az Orbán-kormánynak

Szerinte a lejáratásával az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai és jogi botrányáról próbálják elterelni a figyelmet.

Összesen kilenc kérdést tett fel a kormánynak és az ügyészségnek Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter NER-rel szakító exférje, a Diákhitel Központ korábbi vezetője kedden a Facebook-oldalán.

Magyar Péter bejegyzésében kiemelte, az Orbán-kormány és az adófizetői pénzekből működő propaganda nem adott választ arra,

  • igaz-e, hogy a Végrehajtói Kamara korrupt elnöke, Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt?

  • igaz-e, amit az akkori igazságügyi miniszter állított, hogy Völner Pál miniszterhelyettest már fél évvel a gyanúsítások előtt figyelmeztették arra, titkos megfigyelések zajlanak?

  • és igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei kihúzatták a nyomozati iratokból a rájuk nézve terhelő részeket?

A következő kérdéseket a kormány mellett az ügyészségnek is címezte:

  • hogyan várható el, hogy az ügyészség objektívan kivizsgáljon olyan bűncselekményeket, amelyekben a nyomozó hatóság is érintett lehet?

  • hogyan jelentheti ki az ügyészség szóvivője, hogy valami nem lehetséges, amikor még meg sem hallgatta tanúként az információval rendelkező kormánytagokat?

  • miért nem hozza nyilvánosságra az ügyészség, hogy milyen ügyben hallgatta meg tanúként Varga Judit volt igazságügyi minisztert?

  • mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett kormánytagokat és a miniszterelnököt?

  • mi a célja a kormánynak azzal a jogszabálytervezettel, amely alapján a jövőben az igazságügyi miniszter bármikor belenézhetne ügyészségi iratokba?

  • és igazak-e azok az értesülések, melyek szerint a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy még inkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat?

„A kormánynak és az adófizetői milliárdokból folytatott propagandának jelenleg az az egy célja van a lejáratásommal, hogy a fenti kérdésekről és ezzel az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai és jogi botrányáról elterelje a figyelmet” – összegzett Magyar Péter. Egyben arra kérte támogatóit, hogy minden propaganda-bejegyzéshez, minden kormányzati politikus oldalára másolják oda ezeket a kérdéseket.