államfő;DK;földügyek;Dobrev Klára;Sulyok Tamás;megfosztási eljárás;EP-választás 2024;

Dobrev Klára megfosztási eljárást kezdeményezett Sulyok Tamás államfő ellen

Eközben a köztársasági elnök gyermeknap alkalmából a feleségével közös vidám, szavalós videót tett közzé.

– Vasárnap megfosztási eljárást kezdeményeztem Sulyok Tamás köztársasági elnök ellen, mert a magyar földet külföldieknek kijátszó köztársasági elnök nem fejezheti ki a magyar nemzet egységét, és nem lehet hazánk legfőbb közjogi méltósága – tette közzé Facebook-oldalán Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.

– Magyarország köztársasági elnöke nem lehet egy köztörvényes bűnöző, ezért a mai nappal kezdeményezem, hogy az Országgyűlés indítsa meg a megfosztási eljárást Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szemben, és mondja ki, hogy távoznia kell az államfői tisztségből. Az ehhez szükséges aláírások összegyűjtését már megkezdtük, kíváncsian várjuk, hogy az eljárás végén hogyan fog szavazni a Fidesz – fogalmazott a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listavezetője.

Dobrev Klára szerint ugyanis Sulyok Tamás méltatlan a köztársasági elnöki tisztségre, hiszen alkotmánybíróként egy külföldi érdekeket szolgáló osztrák földmaffiás cég ügyvédjeként és megbízottjaként járt el. Felidézte, hogy az ügyben minden bizonyítékot átadott az ügyészségnek, büntetőfeljelentést tett különösen nagy kárt okozó csalás és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekmény gyanújával, valamint törvénymódosítást kezdeményezett arról, hogy bukott államfőnek ne járhassanak élete végéig több milliós juttatások.

A Sándor-palotától egyelőre nem érkezett reakció az újabb ellenzéki lépésre. Az államfő Facebook-oldalán egy gyermeknapi köszöntőt és a keresztény egyházakban most vasárnap tartott Szentháromság ünnepéről szóló bejegyzést tett közzé.

– Sokat mondtuk együtt gyermekeinkkel Weöres Sándor Kutya-tár című versét, ezért is oly kedves számunkra. Ezzel szeretnénk boldog gyermeknapot kívánni minden gyermeknek és lélekben gyermeknek. A mai nap szóljon elsősorban róluk – ezzel a kísérőszöveggel kezdett szavalásba feleségével és tette közzé vasárnap videójukat Sulyok Tamás.