Honvéd;edzés;Milák Kristóf;

A Honvéd elnöke szerint Milák Kristóf a napokban elkezdheti a vizes edzéseket

Gergely István azt mondta, az olimpiai bajnok úszó szárazföldön már edz, és gyógytornára is jár.

Szárazföldön már edz és gyógytornára jár, a napokban pedig valószínűleg a vizes edzéseket is elkezdi Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó – erről Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke beszélt a Sportrádió Sportreggel című műsorában.

Gergely István hozzátette, szerinte minden körülmény adott ahhoz, hogy Milák ott legyen a párizsi olimpián.

– De ez az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása – mondta, és úgy vélte, az úszó riválisai minden bizonnyal felbátorodnak és önbizalommal állnak rajtkőre vele szemben, de ezen Milák is felül tud emelkedni.

– Nem értem, hogy ha valaki 23 éves, ilyen tehetséggel van megáldva, és még nagyon sok érem van a tarsolyában, akkor miért nem tesz érte

– jegyezte meg Gergely István. Kiemelte, mindennek van valami következménye, hogy ebből siker vagy kudarc lesz, azt Miláknak kell viselnie.

Az úszó fizetésével kapcsolatban Gergely István kiemelte, hogy van saját tevékenységből származó bevételük és szponzoruk, ami nem közpénz. – Van közpénz is persze, amiből gazdálkodunk, és ezekkel rendre el is számolunk. Eddig egyetlen olyan hibát nem talált senki, hogy ne számoltunk volna el annak rendje és módja szerint. Tehát én nem tartok attól, hogy a Milák Kristófnak kifizetett pénzekkel bármi probléma lenne – szögezte le a BHSE ügyvezető elnöke.

Milák Kristóf még június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Később arról beszélt, hogy szüksége volt a feltöltődésre és úgy érzi, karrierje során három, négy vagy öt olimpiai bajnoki cím van összességében a fejében.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nemrég arról beszélt, Milák Kristóf esetében pályafutása csúcsáról van szó, az el nem végzett edzésmunkát pedig már nem fogja tudni bepótolni. A szövetségi kapitány úgy vélte, az úszó tartozik magának és Magyarországnak annyival, hogy lejár edzeni. Arról, hogy Milák edzésbe állt-e nem tudott biztosat mondani, mert – mint akkor közölte – hiába kereste, az úszó egyszerűen nem vette fel neki a telefont.

December 31-én az úszó egy szilveszteri szelfin tűnt fel Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és felesége, minden idők legeredményesebb női kajakozója, a háromszoros olimpiai, 31-szeres világbajnok Kovács Katalin társaságában.