2020. július 09.

Színt kell vallania Káslernek

Levélben üzentek a szakszervezetek: a szociális munka napjára, november 12-re várják az ágazat dolgozói a félmilliós jutalmat.

2020. július 06.

Kásler a számok bűvöletében

Saját minisztériuma korrigálta a tárcavezetőt, aki szakma szerint azért mond ilyen számokat, mert fogalma sincs a szociális ágazatban dolgozók valós helyzetéről.

Önkényes polgármesterek: pénzelvonások, személycserék a járványra hivatkozva

A kormányhivatalok asszisztálásával személyi változtatásokról is határoztak és új költségvetéseket is elfogadtak a települési elöljárók.

2020. július 04.
2020. július 03.

Szakvizsga nélkül is kezdhetnek az iskolaőrök

Annak ellenére is szavaz ma a parlament az iskolaőrség létrehozásáról, hogy szakmai szervezetek sora bírálja a tervet, ráadásul még is kétséges, hogy lesz-e elég…

2020. július 01.

Bérmegállapodás a Pick-nél

A járvány alatt pluszpénzt kaptak, mától pedig átlagosan 10 százalékkal magasabb bért vihetnek haza a húsipari cég munkavállalói.

„November elsején majd arra ébredünk, hogy halottak napja van és már nem vagyunk közalkalmazottak”

A kulturális ágazatban dolgozók 15 százalékának csökkent a bére a veszélyhelyzetben. Új elnöke van a szakszervezetüknek.

Varrodacsőd: se munka, se pénz

Leállt a nagy múltú ruhagyár Vásárosnaményban, az angol tulajdonos pedig nem fizet, de nem is bocsát el senkit, így 530 ember került tartós létbizonytalanságba.

2020. június 27.
2020. június 26.

Kiürül a nyugdíjasok kosara

Idén csökken az időskorúak járadékának vásárlóértéke, ráadásul kiesik a nyugdíjprémium összege is. Az ellátás összege egyre inkább elszakad a keresetektől.

2020. június 25.
2020. június 24.

Szita Károly a NAV és a kormány segítségét ajánlja az önkormányzatoknak

Kaposvár fideszes polgármestere is lobbizott azért, hogy a megyei jogú városokban ne legyen különleges gazdasági övezet, de azt helyesnek tartja, hogy a kisebb…

A foglalkoztatási mélypont közelében

Az elmúlt egy hétben ugyanannyian regisztráltak álláskeresőként a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain, mint ahányan kikerültek a rendszerből.

2020. június 23.

Nincs jobb, marad a Magyar Posta

A vállalat marad az egyetemes közszolgáltató, az idei béremelésről azonban még el sem kezdtek tárgyalni a cégnél.

2020. június 22.

Bizonytalanná vált a rendőrök pluszpénze

A rendvédelmi dolgozóknak tett anyagi ígéretekből még semmi nem teljesült, de a kilépést megnehezítette számukra a kormány.

2020. június 19.

Csendben elhal a támogatott nyaralás

Ha az állam nem segít, nincs miből kedvezményt adni a nyaralni vágyó időseknek. A program állami folytatásának terve nem olvasható ki a jövő évi költségvetés…

Csendben elhal a támogatott nyaralás

Ha az állam nem segít, nincs miből kedvezményt adni a nyaralni vágyó időseknek. A program állami folytatásának terve nem olvasható ki a jövő évi költségvetés…

2020. június 18.
2020. június 17.
2020. június 16.
2020. június 15.

Kegyelemdöfés a kistelepüléseknek

Azok a nagyobb városoktól távol eső városok és falvak járhatnak a legrosszabbul a kormányzati elvonások miatt, amelyek óvodát, bölcsődét vagy más intézményt…

2020. június 12.

Halvány ígéret a szociális munkásoknak a pluszjuttatásra

Az Emmiben azon dolgoznak, hogy a szociális ágazatban dolgozók is megkapják az egészségügyiseknek megígért félmilliós pluszjuttatást.

2020. június 11.

Természettudományi költözés: ígéretet szeg az Orbán-kormány

A dolgozók "harmadik csapásként" élik meg a debreceni költözésről hozott döntést, miután sokuknak csökkent a fizetése és épp most vesztik el közalkalmazotti…

2020. június 10.

Önkormányzatok sarcolása: csak elbeszéltek egymás mellett a minisztériumi egyeztetésen

Nem a szükség számít, csak az, hogy mire futja - ez lesz a települési költségvetések alapelve a jövő évtől.

Fehérítenék a feketealbérleteket

A lakásbérlőknek nagyobb garanciát nyújtó szabályozást sürget a Habitat for Humanity a magánbérleti piacon. Kötelező regiszter, Lakásbérleti Központ…

Kiszervezte a kormány a megszorítást

Egyre több pénzt von el az önkormányzatokról a kabinet, csakhogy egy friss felmérés szerint a falvak, városok 18,6 százaléknak már most sincs tartaléka.

2020. június 09.

Hitelekbe kergetik a településeket, miközben a kormány többletpénzről beszél

A tervezettnél akár 300 milliárd forinttal is kevesebb bevételük lehet az önkormányzatoknak a kormány intézkedései következtében.

2020. június 08.
2020. június 03.

„Időzített bombaként” kezelik a várandósokat

Az Amnesty International legfrissebb magyarországi kutatásában megállapítják: a magyar hatóságok nem tesznek meg mindent az anyák védelmében.