ellenzék;önkormányzati választás;polgármesterjelöltek;

2019-03-08 13:34:06

Megvan a közös ellenzéki polgármesterjelölt Újbudán és a Terézvárosban is

A XI. kerületben, a belvárosban és Siófokon is megállapodott abban az ellenzék, hogy egy politikus indulhat a kormánypárti aspiránssal szemben – tudta meg a Népszava.

A XI. kerületben a DK országgyűlési képviselőjét, László Imrét saját pártja mellett, már az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is támogatja – jelentette be lapunknak a politikus. László hangsúlyozta, hogy a parlamentben több biztató mondatot hallott már a Jobbik és az LMP képviselőitől is. – Az utolsó pillanatban nyitottak maradunk, reméljük ők is beállnak majd mellém – fogalmazott. 

Érdemes megemlíteni, hogy Soproni áprilisban is itt indult, viszont akkor visszalépett a DK-s Oláh Lajos javára. Oláh most lapunknak sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta az információt, csak annyit mondott, hogy mindenképpen el akarják zavarni tavasszal a Fideszt. Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja közlékenyebb volt, lapunknak leszögezte, támogatják Sopronit és reménykednek, hogy követi őket a teljes ellenzék.

Az pénteken lett hivatalos, és az Index írt róla először, hogy a IV. kerületben, Újpesten a KDNP-ből kizárt Szalma Botondot támogatják az ellenzéki pártok.

Vidéken jobban állnak, mint a fővárosban: eddig MiskolconEgerbenSzombathelyen és Pécsen döntött közös polgármester-jelöltről az ellenzék. Siófokon – az országban egyedüliként – már 2014-ben megvalósult az ellenzéki összefogás: a pártok felsorakoztak a függetlenként induló Lengyel Róbert mögé, aki le is győzte a húsz éve regnáló fideszes Balázs Árpádot. Információink szerint a Balaton-parti városban az idén is elképzelhető hasonló ellenzéki összefogás, ám a pártok már nem csak a polgármestert támogatnák, hanem mind a nyolc egyéni választókörzetben közösen támogatott jelölteket indítanának.

Kaposváron is arról szólnak a hírek – bár erről hivatalos bejelentés még nem hangzott el –, hogy az ellenzéki pártok – az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik és a Momentum – közös képviselőjelölteket állítanak majd a 12 választókörzetben, s polgármester-jelöltként is csak egyvalaki áll majd csatasorba Szita Károly ellen. Zalaegerszegen is összefognak az ellenzéki pártok, melyek körzetenként csak egy jelöltet állítanak majd egy egyesület színeiben. Az összefogás jegyében zajlik majd számukra a március 15-i ünnep is, a központi megemlékezésen az ellenzékiek egyetlen, közös koszorú mögött róják le tiszteletüket, majd egy külön ellenzéki ünnepségen is megemlékeznek a forradalomról.