Előfizetés

Már a BBC is beszámolt arról, hogyan szabná át a Fidesz a magyar fiatalok szexuális felvilágosítását

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 15:07

Fotó: Béres Márton / Népszava
Egyúttal felidézik azt is, milyen heves bírálatok érték kormányoldalról a "Meseország mindenkié" elnevezésű mesekönyvet.
A Magyarországon kormányzó nacionalista párt törvényjavaslatot nyújtott be a homoszexualitást és a nemváltoztatást kiskorúak számára népszerűsítő tartalmak betiltására

- számol be a törvényalkotási bizottság előtt álló módosítóról a BBC.

A brit közszolgálati média cikkében azt írja, utóbbi betiltaná a 18 éven aluliaknak szóló LMBT-irodalmat, beleértve az oktatási anyagokat, valamint a melegek jogait népszerűsítőnek ítélt reklámokat. Emlékeztetnek, hogy több emberi jogi csoport is elítélte a lépést, mondván, az az Oroszországban alkalmazott gyakorlathoz hasonlít. A magyar LMBT-csoportok szövetsége, a Budapest Pride felszólította aktivistáit, lobbizzanak Joe Biden amerikai elnöknél azért, hogy a jövő héten Brüsszelbe látogató amerikai elnök beszéljen erről a kérdésről Orbán Viktorral.  A cikk ezt követően a magyar olvasók számára jól ismert tényeket idéz: a jogállamisági eljárás kérdését, valamint azt, hogy Magyarországon nem ismerik el a melegházasságot és tiltják az ilyen pároknak az örökbefogadást.  Emlékeztetnek az orosz törvényekre is. Moszkva 2013-ban fogadott el egy olyan rendeletet, amely szerint súlyos pénzbírság jár azoknak, akik a 18 éven aluliaknak szóló úgynevezett "melegpropagandát" terjesztik. A törvény tiltja a "homoszexuális magatartás népszerűsítését kiskorúak körében". Felidézik azt is, a Fidesz-kormány tavaly milyen hevesen bírálta a Meseország mindenkié elnevezésű kötetet, amelyben a mesehősöket romák és homoszexuálisok jelenítik meg. Az írásban egyébként az "euroszkeptikus" és "nacionalista" jelzőkkel illetik a magyar miniszterelnököt.   
A brit közszolgálati média szerint a magyar kormányt sok kritika éri az EU-ban, mondván, korlátozza a migránsok és más kisebbségek jogait, átpolitizálja a bíróságokat és a médiát, valamint eltűri az antiszemitizmust.

Ugyanakkor a kormányfő azt állítja, Magyarország keresztény értékeit védi egy olyan Európában, amelyet szorongat a baloldali liberalizmus. A cikk azzal zárul, hogy noha a Fidesz uralja a magyar médiát és a politikát, ennek ellenére a vele szemben felálló ellenzéki szövetségnek már több támogatója van egyes közvéleménykutatások szerint. A felvilágosításról szóló törvénytervezet értelmében nem lehet majd a nem megváltoztatását, illetve a homoszexualitást „népszerűsíteni”. A változtatásokról ide kattintva olvashat bővebben. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy amúgy annak a pártnak a képviselői nyújtják be ezt a törvényjavaslatot, amelynek egyik alapító tagjára tavaly december elején több tucat meztelen férfi társaságában, egy orgián talált rá a belga rendőrség. 

Alföldi Róbert: a hatalmon lévők azt gondolják, valaki attól lesz meleg, ha megnéz egy előadást, amiben látható a homoszexualitás

A szexuális irányultság és a nemi identitás összemosása a pedofíliával pedig a legaljasabb módszer, amit egy hatalom használhat - írta a fejleményre reagálva Alföldi Róbert a Facebook-oldalán. A rendező felidézte, épp egy olyan erdélyi magyar író művét próbálja Budaörsön, amit fontosnak tartana, hogy minél több középiskolás lássa. Érvei között azt hozta fel, mindez azért lenne szükséges, hogy ne legyenek öngyilkosok, ha rájönnek, hogy pl. a saját nemükhöz vonzódnak. Úgy értékelt, a törvényalkotók azt hiszik, valaki attól lesz homoszexuális, ha ilyen tartalmakat lát.  "Kedves Selmeczi Gabriella, ön el tudja képzelni, hogy ha kamaszkorában megnézi Makk Károly Egymásra nézve című filmjét, akkor attól leszbikus lesz? (És félreértés ne essék, nem a leszbikusságon van a hangsúly.) ... és csodálkozunk, hogy a pápa vonakodik találkozni…" - fogalmazott bejegyzésében.  

Az ügyészség szerint tárgyszerű a kormány vakcinatáblázata

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 14:57

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Így szerencsére nem is minősül bűncselekménynek, hogy a kabinet egy olyan csúsztatásoktól hemzsegő adatsort tett közzé, amely alkalmas volt az emberek befolyásolására.
"A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség feljelentésem nyomán hozott friss határozata szerint a kormány kamutáblázata nem hogy “nem meríti ki a rémhírterjesztés bűntettének törvényi tényállását", de egyenesen TÁRGYSZERŰ!!!"

- írta Facebook-bejegyzésében Szél Bernadett. A független országgyűlési képviselő azután tett feljelentést, hogy április végén a kormány egy, a vakcinák hatékonyságával foglalkozó táblázatot publikált. Ebben lényegében azt sugallták hogy a nyugati készítmények sokkal kevésbé biztonságosak, mint a keletiek.  A politikus szerint nyomozás nem volt, "nem kérték ki a kamutáblázat hiányzó háttéradatait és nem hallgattak ki senkit, ehelyett nagy bölcsen megállapították, hogy a vakcinatáblázatban közölt adatok közzétételével „a kormányzat a rendelkezésére álló statisztikai adatokról adott TÁRGYSZERŰ TÁJÉKOZTATÁST a második oltás után megfertőződött és elhunyt személyek vonatkozásában a megjelölt időszakban, az egyes oltóanyagokra vetítve.”   "Az ügyészség ezek szerint mindenkinél, Karikó Katalinnál, a Magyar Orvosi Kamaránál, tudósok soránál is jobban ért az oltások hatékonyságának ismeréséhez, és Gulyás Gergely is elmehet Szijjártóhoz hasonlóan díszprofesszornak" - gúnyolódott.  Szél Bernadett szerint az ügyészség nem törte magát, holott neki meggyőződése, hogy a táblázat közzététele megvalósította a rémhírterjesztés bűncselekményét. Úgy látja, a kormány minden eszközt bevetett, hogy a keleti vakcinákat népszerűsítse a nyugatiakkal szemben. 
"A számításuk szerencsére nem jött be, pedig ezzel a kamutáblázattal mindent elkövettek, hogy aláássák a nyugati vakcinákkal szembeni bizalmat. Lelkük rajta."

Egyébként érdekesség, hogy nemrég az ügyészség napja alkalmából tartott ünnepi videóüzenetben - mint lapunk is beszámolt róla - Kövér László úgy fogalmazott: " (...) ma is kimondhatjuk, hogy a politikai támadások ellenére is kizárólag a törvényt és az igazságot szem előtt tartó ügyészség működik Magyarországon."

Letöltendő börtönt akar a sofőrök bántalmazóinak az érdekképviselet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 14:16
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A minap Óbudán vertek meg egy buszvezetőt. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet a történtek után Pintér Sándorhoz fordult.
Letöltendő szabadságvesztést szorgalmaz az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) azok számára, akik a közösségi közlekedésben dolgozó járművezetőket bántalmazzák

- közölte az érdekképviselet. Mint azt a lapunkhoz eljuttatott közleményükben írják, elegük lett a BKV járművezetőinek az őket érő rendszeres és egyre brutálisabb bántalmazásból, ezért sürgős intézkedést kérnek az illetékesektől. "Az EKSZ a közfeladatot ellátó sofőrök nevében elvárja, hogy komoly szankciókkal állítsák meg az egyre veszélyesebb folyamatot, még mielőtt tragédia történne" - fogalmazott a szervezet elnöke, Naszályi Gábor. Az állásfoglalást azután adták ki, hogy a minap két férfi megverte az Óbudai Szentlélek téren az egyik járművezetőt, amiért az nem engedett jegy nélkül és nyitott üdítővel felszállni egy babakocsis nőt. "Néha elég egy kis szikra, s máris robban a bomba az utastérben" - jelentette ki Naszályi Gábor, aki szerint sokszor a vezetőkön csattan az utasok dühe, amiért az első ajtós felszállás esetén rájuk szólnak, hogy érvényesítsék a jegyüket. Éppen ezért, az EKSZ levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, megfelelő intézkedéssel, akár törvénymódosítással is védje meg a közfeladatot ellátó járművezetőket. 
Az elnök szerint addig, amíg a bántalmazók nem fizetnek meg súlyosan – akár szabadságvesztéssel is – a tettlegességért, nem lehet garantálni a sofőrök biztonságát. Az EKSZ az ország összes járművezetője nevében sürgős intézkedést vár.

A hatályos törvények alapján egyébként a járművezetők közfeladatot ellátó személynek minősülnek és bántalmazásuk esetén az elkövető akár 5 év szabadságvesztéssel is számolhat. Minősített eset, ha valaki mindezt csoportosan (ez 3 vagy több embert jelent), felfegyverkezve (élet kioltásra is alkalmas eszközzel), vagy fegyveresen teszi. Ilyenkor a támadót akár nyolc évre is börtönbe zárhatja a bíróság. Sőt, ha az elkövető bármilyen testi sértést okoz, akkor annak súlyosságától függően - a halmazati szabályokra figyelemmel - a maximum kiszabható büntetés még az előbb ismertetettnél is magasabb lehet.