Deutsch Tamás;Ryanair;vezérigazgató;magyar kormány;extraprofit;adó;szócsata;

2022-06-23 17:10:00

Hímtagnak nevezte Deutsch Tamás a Ryanair vezérigazgatóját

Folytatódik a kormány és az ír fapados légitársaság közötti „háború”.

Hímtagnak nevezte Michael O’Learyt, a Ryanair ír fapados légitársaság vezérigazgatóját Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Hír TV-nek nyilatkozva.

Deutsch Tamás úgy vélekedett, hogy ez a „definíció még egy ilyen híradóinterjúban is vállalható”.

Eközben megszólalt az ügyben a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa, Bayer Zsolt is, aki szűkszavú, "Kezd unalmas lenni..." című blogbejegyzésében azt írta:

Az Orbán-kormány és a Ryanair között az extraprofitadó miatt mérgesedett el a viszony, olyannyira, hogy O’Leary legutóbb már Dumb és Dumberhez hasonlította Gulyás Gergelyt, a miniszterelnökséget vezető minisztert és Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert.

Azután, hogy a légitársaság áthárította az utasokra a kormány extraprofitadóját, Nagy bejelentette, hogy fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését indítványozza a cég ellen.

A Ryanair vezérigazgatója felszólította a magyar kormányt, hogy „vonja vissza az idióta extraprofitadót”.

Ezután a kormánymédia is "csatába indult", a Magyar Nemzet arról írt, hogy tömegesen váltják vissza a jegyeket az utasok a Ryanair intézkedése nyomán. A légitársaság ezt később a honlapján is cáfolta, azt állítva, hogy a Magyar Nemzet hazudik. A Ryanair később már azt kérte utasaitól, hogy „bombázzák levelekkel Nagy Mártont az idióta extraprofitadó miatt”.

Mindeközben az igazságügyi minisztérium közölte, hogy soron kívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a légitársaság ellen, amely akár kétmilliárd forintos bírságot is kaphat.

A történet nagyjából itt tart most.